Blijheid in Apeldoorn door de versoepelingen van de coronamaatregelen

Woensdag 26 januari 2022

Door Dione Lam

Archief | Eigen Foto

Cultuursector, horeca, recreatie en de winkels mogen weer open tot 22:00, maakte Mark Rutte gister bekend in de persconferentie. Na vele demonstraties en acties lijkt de overheid toch naar de sectoren geluisterd te hebben. Hoe blij zijn de Apeldoornse ondernemers?

Cultuur sector

“Wij zijn vanaf vrijdag weer open voor tentoonstellingsbezoek!” vertelt Jasper van der Graaf, directeur van ACEC. “Gewoon op onze normale tijden, dus vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00 uur. Wel behouden we de normale coronamaatregelen, zoals de anderhalve meter en een mondmasker. Ook is een corona toegangsbewijs nodig om naar binnen te kunnen!”

De theaters uitten op Social Media niet blij te zijn dat het maar tot 22:00 open mag. “Er zijn veel beperkingen waar wij ons natuurlijk aan moeten houden. We zijn niet overal blij mee, maar het is wel fijn dat we weer open kunnen. De tijd is niet enorm fijn, maar we doen het ermee,” legt het Orpheus uit. “We moeten veel mensen teleurstellen door een capaciteit aan mensen die we binnen mogen laten.”

Winkels

De niet-essentiële winkels zijn alweer een tijdje open. Eerder was dat tot 17:00, maar door de versoepelingen mogen ze nu ook weer later sluiten! Een echt voordeel dus, alleen hebben ze nog wel genoeg personeel? “Wij hebben op dit moment genoeg personeel, dus daar gaan we zeker niet mee in de knoop raken! Het is eigenlijk altijd goed bij ons gegaan, ook in de lockdown.” vertelt Chanel van de winkel WAAR.

Horeca

Het vervelendste van deze lockdown was voor zowel de klanten als de ondernemers: de horeca dicht. Nu de cafés en restaurants weer open mogen, nemen Apeldoorners er gelijk gebruik van! “We mogen weer!” schrijft restaurant Don Quichotte op Facebook. “En dat velen ook enthousiast zijn, hebben we gezien aan de stroom reserveringen die we al hebben mogen ontvangen. Dit weekend zit al helemaal vol.”

Niet voor alle horeca is de lockdown goed bevallen. Het WokCentre, waar je, al meer dan 15 jaar kon genieten van Aziatische gerechten, had afgelopen december bekend gemaakt om definitief te sluiten. Dit door de maatregelen van COVID-19. Wel kan je nog genieten van het restaurant in Orange Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!