Bronzen medaille voor Eigenwij(s)n Rood

Maandag 3 oktober 2016

Door Redactie

De wijn die eigenaren Gerwin en Paula Sanders van Restaurant Twenty2 begin dit jaar ontwikkeld hebben heeft een belangrijke wijnprijs gewonnen in Wenen. Zelf waren de twee verrast, de producent van de wijn, wijngoed Gelders Laren had de wijn meegezonden toen hij een groot aantal van zijn wijnen stuurde naar de wijncompetitie AWC.

Gerwin vertelt met een grote lach: ,,Afgelopen week werd er een nieuwe bestelling bezorgd door leverancier Gert-Jan Voortman en die vertelde ons dat wij de bronzen medaille hadden gewonnen in Wenen. In eerste instantie wilde ik hem niet geloven, totdat hij mij het liet zien!’’

Over AWC
AWC is de grootste erkende wijn competitie van de wereld. Jaarlijks worden er duizenden wijnen geproefd. Dit jaren waren dat er 12.826 wijnen (uit 41 landen). Deze wijnen worden blind geproefd door een grote jury.  Wijngoed Gelders Laren heeft 9 wijnen ingestuurd waaronder de Eigenwij(s)n Rood.

,,Waar ik nog het meest  trots op ben is dat we dit in zo’n korte tijd al bereikt hebben, we zijn dit voorjaar pas begonnen met het maken van deze wijnen en hebben nu al een bronzen medaille”, voegt Paula Sanders toe.

De Wijn
De Eigenwij(s)n is een cuvée van Pinotin en Regent druiven uit 2014 en wordt gemaakt in samenwerking met wijngoed Gelders Laren. Het wijngoed is 2 hectare groot met 6000 wijnstokken en de druiven worden handmatig geplukt door de twee eigenaren.

Vooralsnog is deze wijn alleen te proeven en te verkrijgen bij Restaurant Twenty2, van Kinsbergenstraat 2 in Apeldoorn

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?