Broodjeszaak Bollino’s na 2 jaar eindelijk op fysieke locatie open

Woensdag 8 september 2021

Door Tim Uilen

Je wilt een nieuwe zaak beginnen en hebt daarvoor een leuk pand gevonden. Het is afgerond, je hebt de juiste vergunning gekregen en alles juridisch netjes doorgelopen. Op de dag dat je gaat verbouwen hoor je dat het niet mag. Vervolgens kom je in een proces met 3 hoorzittingen dat een jaar lang duurt. Hoe dan verder? “Uiteindelijk hebben we zelf de knoop doorgehakt en gezegd dat het zo simpelweg niet ging werken”, legt Melissa Meereboer uit. Samen met Robert Wassink en Jeffrey Mokkink is zij eigenaar van Bollino’s Apeldoorn. Terwijl Melissa zich meer richt op communicatie en social media, houden Robert en Jeffrey zich bezig met het eten en de recepten. Na bijna 2 jaar bezig te zijn met een fysieke locatie is het hun eindelijk gelukt, aan het Stationsplein 82 hebben zij nu hun broodjeszaak kunnen openen.

Panden

De weg die ze hebben bewandeld om hier te komen is niet bepaald normaal geweest. “We zijn eerst bezig geweest met 2 andere fysieke locaties”, vertelt Melissa. “Op 1 hebben we een horecavergunning gekregen, maar gingen we een rechtszaak in met een Vereniging van Eigenaren, VvE, die boven het pand zat.” Alles was netjes en juridisch correct doorgelopen, ondanks dat zaten ze ongeveer een jaar in een proces met de VvE. Uiteindelijk hebben ze zelf gezegd dat ze zo niet door wilden gaan. “De timing daarvan was best gunstig, het was uiteindelijk best slim om even af te wachten”, zegt Melissa. “We zijn toen bezig gegaan met een pand aan de Stationsstraat, alleen kregen we daar geen horecavergunning op. Vandaar is onze huidige locatie pand nummer 3, hier hebben we wel een horecavergunning op kunnen krijgen. We zijn gelukkig het meest blij met de laatste locatie, driemaal is dus scheepsrecht.”

Vaste klanten

Bollino’s is begin januari opengegaan vanuit huis en heeft zo, volgens Melissa, al veel klanten bereikt. “Dat is juist heel erg leuk. Normaal begin je met een fysieke plek en zet je een focus op marketing om vaste klanten op te bouwen”, vertelt Melissa. “Bij opening van onze vaste locatie waren er dus veel mensen die al wat van ons geproefd hadden.” Apeldoorn heeft al veel broodjeszaken, in het geval van Bollino’s zelfs in dezelfde straat. Jezelf onderscheiden is dus belangrijk. “Om dit te doen maken we, van A tot Z, alles zelf”, legt Melissa uit. “Daarin werken we samen met lokale ondernemers: we halen ons vlees bij de keurslager, de broodjes worden gebakken door bakkerij Keurhorst en de kaas komt van het Kaaslokaal. We doen het dus juist weer een beetje op de ouderwetse manier, met lokale ondernemers in plaats van een groothandel of supermarkt.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!