Brouwerij de Vlijt terug naar kerntaak: brouwen

Zondag 21 juli 2019

Door David Levie

Brouwerij De Vlijt heeft afscheid genomen van proeflokaal Het Achterom. Vereniging Andries van Driesum, de eigenaar van het pand aan de Mariastraat is inmiddels in gesprek met een nieuwe exploitant. Deze en nog enige andere maatregelen zijn genomen in het kader van een reorganisatie die tot een flinke bezuiniging moeten gaan leiden op het personeelsbestand (horeca). Dat wordt teruggeschroefd van 8 naar 6 fte’s.

,,We zijn de pionierstijd ontgroeid. Nieuwe tijden, een nieuw beleid’’, zegt Jan Brouwers namens de tweekoppige directie van de Vlijt die zich wil gaan richten op de kernactiviteiten: brouwen, ontwikkelen en groeien.

Ook de exploitatie van het eigen proeflokaal aan de Vlijtseweg komt nog voor het eind van het jaar in handen van een horeca-professional. Verder is Dani Levy, de Schavuyt van het eerste uur, niet langer betrokken bij de activiteiten van de brouwerij. Levy heeft aangekondigd zich volledig te richten op zijn eigen bedrijf dat zich toelegt op het organiseren van evenementen.

Brouwers en mededirecteur Leo Pol willen met een aantal nieuwe gezichten mooie bieren maken en verkopen. ,,Het volume moet sneller gaan stijgen’’, zegt Brouwers met nadruk. Zo zit er volgens de directeur en geestelijke vader van de brouwerij nog flinke rek in de verkoop aan de horeca. Daaronder bevinden zich ook de horecaondernemers die onder Heineken vallen. De Vlijt heeft in het recente verleden met drie andere kleine Nederlandse brouwerijen een deal kunnen sluiten met de mega-brouwer uit Amsterdam en zich zo landelijk toegang weten te verschaffen tot hun tapkranen. ,,Maar we moeten er wel zelf op uit om die horecaondernemers te benaderen. Dat gaan we dan ook meer energie in steken.’’

In de toekomst moet de brouwcapaciteit met 30 procent groeien. Dat betekent onder meer investeren in nieuwe lager-tanks.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!