Stanly de Mheen sluit; Zuidbroek verwelkomt Family

Woensdag 29 november 2017

Door Redactie

In de wijk Zuidbroek rijden de bezorgscooters dagelijks af en aan. Als de bewoners even geen tijd hebben om te koken, is er namelijk geen snackbar of afhaalrestaurant om warm eten te halen. Daar gaat vanaf begin 2018 verandering in komen. Dan komt er namelijk een ‘Family‘ naast de net uitgebreide Coop te zitten.

Nog een week is de Stanly op winkelcentrum de Mheen open, vanaf 3 december zullen de deuren van de zaak niet meer opengaan. Wel blijft er een snackbar zitten, binnenkort opent daar namelijk cafetaria Charly. De eigenaar van de Stanly, Sjaak van der Gronden, verhuist samen met zijn personeel naar Cafetaria Family Apeldoorn. Een zaak die meer dan een snackbar is, vertelt hij. ,,De cafetaria van de toekomst en ik durf zelfs te beweren: de mooiste van Nederland. Het is niet aan de balie even een kroketje of frikandelletje bestellen en dan weer weg, het gaat bij Family om beleving. Je bent onze gast en wij bieden een bakje patat, maar ook een biefstuk, schnitzel of lekkere nasi met saté.”

Van der Gronden zal met zijn team de klanten bedienen, maar het pand is van Reinard van Baak. Hij is geen onbekende in het wereldje, hij is eigenaar van onder meer Snackpoint, snackbar ’t Trefpunt, en BurgerMe. ,,In Zuidbroek heeft lange tijd niks gezeten en daarom starten we hier een Family. Een concept dat al veel in het westen van het land zit, maar hier nog niet. We hebben er bewust voor gekozen om dus niet ‘alleen’ een snackbar te creëren, maar dus iets wat veel meer aanbiedt. Dit heeft echt een functie voor de wijk, het moet een soort tweede ontmoetingspunt worden.” Daarbij is hij overigens niet bang om Brasserie het Kristal in de weg te gaan zitten. ,,Nee hoor, wij hebben een hele andere functie dan zij”, legt hij uit.

Van der Gronden heeft er veel zin in om in de wijk Zuidbroek te beginnen. ,,Ik ben nu druk met het afronden en afsluiten van alles bij de Mheen. Alles moet leeg opgeleverd worden.” Hij is ervan overtuigd dat Zuidbroek hem snel zal weten te vinden. ,,We zijn straks open van 10 uur tot 22 uur en op zondag vanaf 14 uur. We bedienen de mensen aan tafel, in onze zaak met een super ambiante sfeer. Ook de aankleding zal een stuk bijdragen aan deze nieuwe beleving.”

Een impressie van Family Apeldoorn:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!