Chow.nl doneert eerste cheque aan Voedselbank

Vrijdag 22 januari 2021

Door Redactie

Enthousiasme bij de Apeldoornse Voedselbank. Uit handen van Tijs Turkenburg van Chow.nl mochten ze deze week een cheque ontvangen van maar liefst 2147 euro.

Onlangs startte Tijs met Chow.nl. In dit artikel van begin december kon je lezen dat hij graag ondernemers wil helpen in deze tijd waarin ze minder verdienen dan normaal. Daarom zette hij een platform op waar je direct bij deze Apeldoornse ondernemers kunt bestellen. “Wij zijn geen doorkliksite, maar je kunt via ons ook echt bestellen.” En dat gebeurde in de eerste periode al duizenden keren.

Afhankelijk

Tijs zette Chow.nl op omdat hij zag dat ondernemers een behoorlijk bedrag moeten betalen aan initiatieven als Thuisbezorgd en Uber. “Ze moeten zo 12 tot 13% afdragen van een bestelling en vaak komen daar bovenop nog de administratiekosten en eventuele kosten voor extra diensten. Hierdoor maakt de ondernemer zich eigenlijk alleen maar afhankelijk van dit soort partijen. En wordt het voor de ondernemer alleen maar minder interessant.” Bij Chow.nl betalen ondernemers 6,5%.

Van het totaalbedrag van elke bestelling doneert Chow.nl 1% aan de Voedselbank. “Zo eten we er allemaal goed van”, is het motto van Tijs. En dat heeft dus nu al geresulteerd in een cheque van meer dan 2000 euro. “Het is prachtig om te zien hoeveel Apeldoorners het belangrijk vinden om de lokale ondernemers en de Apeldoornse Voedselbank te steunen”, vindt Tijs. “Dat zien wij terug in bestellingen die er in de eerste periode geplaatst zijn en elke week de groei daarvan.”

Helpen met heropbouw

Chow blijft dan ook standaard 1% van de bestellingen doneren aan de Voedselbank. “Het moment dat ik voor de eerste keer een cheque overhandigde voelde ik hoe dankbaar de mensen met deze cheque zijn, prachtig.” Tijs benadrukt het feit dat Voedselbank klanten gemiddeld na 10 maanden hun eigen eten en drinken weer kunnen betalen. “Hoe mooi is het om te zien dat je meewerkt aan de heropbouw van iemand zijn leven? Deze mensen verdienen het.”

Aanmeldingen van lokale bedrijven blijven op dit moment binnen komen bij Chow. De jonge ondernemer vertelt ons dat het belangrijk is om elke ondernemer evenveel aandacht te kunnen geven. “Alleen zo kan je omzet generen voor deze ondernemers.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!