Cursus bloggen: we zijn begonnen!

Woensdag 12 november 2014

Door Judith Velthuizen

© Foter

Als ik op vrijdagavond naar de zelf geschreven verhalen van ‘mijn’ dames luister, bekruipt me een blij gevoel. Wat is schrijven toch leuk! En wat is het vooral ook leuk om al die schrijfsels met elkaar te bespreken.

Op dit moment hebben we twee cursusavonden achter de rug. Tijdens de eerste avond heb ik het aanbrengen van structuur in een tekst besproken. Niet geheel onbelangrijk natuurlijk. Daarnaast hebben we het over het persoonlijk maken van je blog gehad. Want een goede blog is persoonlijk en heeft persoonlijkheid.

Om te laten zien dat fantasie en vorm vaak belangrijker zijn dan een groots en meeslepend onderwerp, moest een blog worden geschreven naar aanleiding van een ietwat oubollige foto. Van een loveseat en een roze geranium. Ik geef het je te doen. Tot mijn verrassing waren de verhalen de moeite van het lezen meteen al meer dan waard.

Afgelopen vrijdag hebben we het over stijl gehad. Hoe schrijf je nou eigenlijk een ‘lekker stukkie’? En waar vind je inspiratie? De opdracht van deze week was al wat vrijer: Ga naar de supermarkt, reis met de bus of trein, drink een drankje in de kroeg. Of koffie bij de Hema, dat mag natuurlijk ook…
Hoe dan ook, ga naar buiten, kijk om je heen, leg je oor te luisteren en schrijf een blog over opvallende mensen.

Ik verheug me op de volgende twee cursusavonden en ben reuze benieuwd naar het eindresultaat. Wie weet, leest u één van mijn cursisten binnenkort op Apeldoorn Direct.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?