Danny Paerl opent Hoenderlose Glamping in coronatijd

Zondag 31 mei 2020

Door Marieke Nuijten

Ondernemen in coronatijd, Danny Paerl doet het (on)gewoon! Geheel op zijn eigen, eigenwijze wijze opent Danny een zogenaamde Glamping in de Hoenderlose bossen! Die durft! Wat drijft Danny, hoe komt hij op dit creatieve idee? En wat is een Glamping eigenlijk? Apeldoorn Direct zocht de ondernemende lefgozer Danny op en vond hem in zijn bosrijke habitat.

Glamping voor dummies, vertel eens, wat is een Glamping?

,,Volgens mij is dat: Back 2 basic, maar wel met comfort. Optimaal genieten op een paar vierkante meter, welke van alle gemakken voorzien is.”

Bij kamperen denk ik aan een zere rug van het luchtbedje en de welbekende wc-rol onder de arm.

,,In onze accomodaties lig je op een comfortabel, opgemaakt bed, gebruik je je eigen sanitair en je kan er ontspannen koken. Luxe kamperen dus!”

En waar bevindt dat ruige natuurgebied zich nu eigenlijk?

,,Op een stuk ongerept natuurgebied gelegen naast ons bestaande bungalowpark in Hoenderloo. Een stuk grond dat al jaren in ons bezit is en waar het vorig jaar deels lukte het bestemmingsplan voor dit gebied te wijzigen.”

Neem ons eens mee naar de tekentafel, hoe is alles begonnen?

,,Ik las een bericht op LinkedIn van iemand uit mijn netwerk. Ik dacht: maar hier kunnen we iets mee! Dat alles is nog maar kort geleden, ik denk een maand terug.”

Onze Veluwe barst van de campings, waarom nu nóg één erbij?

,,Er is al heel veel, maar er is ook heel veel hetzelfde. Er gebeuren op dit moment dingen die we niet eerder hebben meegemaakt. Dat zal zeker verband hebben met de coronaperiode. Ik denk dat het te maken heeft met het feit dat heel veel ‘andere’ doelgroepen op dit moment zoeken naar een vakantie in Nederland, die je hier normaal weinig aantreft. Maar nu wel dus misschien in aanraking komen met Nederland en de Veluwe. Iets wat natuurlijk mooie kansen biedt voor de toekomst.”

Hoe ziet het concept er uit? Kan je dat kort toelichten?

,,Wij werken samen met Campsolutions; in 2018 werden zij wereldwijd de grootste aanbieder van tijdelijke slaapaccommodaties. Die leveren ze onder andere aan festivals, ook weten als geen ander hoe je een sfeertje maakt vanuit niets. Dat in combinatie met onze omgeving, maakt het totaalplaatje compleet. We houden het puur en doen zo min mogelijk in het natuurgebied.”

Hoe is die samenwerking er zo gekomen?

,,De eigenaar van Campsolutions, Wouter Leuven, deelde een noodkreet op LinkedIn nadat hij door COVID-19 zijn festivalseizoen en dus omzet in duigen zag vallen. Hij kon nergens heen met zijn accommodaties. Dus deze samenwerking is min of meer ontstaan door de situatie. Na een kop koffie was het voor ons duidelijk: we gaan dit samen doen.”

Wat voor type vakantiegangers verwacht je?

,,De eerste boekingen zijn binnen. Wat mij verbaast is dat er veel gezinnen geboekt hebben, ook met kleine kindjes. Enkele gasten ken ik persoonlijk en zou ik normaliter niet aan de ontvangstbalie van het bungalowpark krijgen. Toch iets meer het type avonturier.”

Moet je bang zijn voor wilde zwijnen of sluwe vossen rondom je tent?

,,Ja natuurlijk! Haha, een snuffelend hert of speurende vos rond je tent sluit ik niet uit. Maar er is uit bescherming tegen zwijnen wel een afrastering geplaatst rondom het terrein.”

Ondernemen in coronatijd, waarom óf juist nu?

,,Zelf vind ik het heerlijk als er reuring is, al is deze tijd verschrikkelijk, laat ik dat niet bagatelliseren. Maar het prikkelt mijn ondernemersgeest en maakt samenwerkingen mogelijk die anders niet zouden kunnen.”

COVID-19 proof, welke maatregelen hebben jullie hiervoor genomen?

,,De meest uitdagende op het terrein is de sanitairvoorziening. Iedereen heeft zijn privé douche en wc. Het met houtsnippers aangelegde hoofdpad is extra breed voor wat meer ruimte. Er wordt een centrale eet- en barbecueplek gecreëerd waar mensen met hun eigen gezelschap kunnen plaatsnemen. Je zit dus samen maar wel met jouw clubje. Je boekt je accommodatie inclusief opgemaakte bedden en eindschoonmaak. Zo kunnen we de hygiëne waarborgen.”

Ook leuk voor Apeldoorners, toch? Vanaf wanneer kunnen geïnteresseerden zo’n Glamping-tent boeken?

,,Boeken kan sinds donderdag 28 mei. De eerste gasten komen op 4 juli bij ons inchecken. Onder wie ook gasten uit eigen omgeving, dat vinden we echt leuk!”

Als je je vakantie voor 2020 al hebt geboekt, ben je dan volgend jaar ook welkom?

,,Het idee is dat we in dit gebied met ons bungalowpark gaan uitbreiden. Maar zover zijn we nog lang niet. We zijn heel benieuwd hoe dit experiment zich gaat ontwikkelen. Wie weet dat er volgend jaar een vervolg komt.”

Waar zijn jullie nu mee bezig?

,,Wij zijn op dit moment volop bezig in de voorbereidingen naar 4 juli. Dagelijks verandert er wel weer iets en groeit de berg met ideeën. Ik houd jullie graag op de hoogte van de laatste in’s & out’s.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!