De zomer van: Marieke Nuijten

Woensdag 10 juli 2019

Door Marieke Nuijten

In ‘De zomer van’ is de redactie van Apeldoorn Direct op zoek naar mooie, boeiende, ontroerende en inspirerende verhalen. Rode draad in deze serie is de vraag: ‘Hoe ziet jouw zomer er uit?’ Wekelijks kijken we mee door de zonnebril van een Apeldoorner en zetten zijn of haar zomer in de schijnwerpers. In deze editie van ‘De zomer van’: Marieke Nuijten. Een zelfportret dus, want ik ben de persoon die jullie wekelijks verrast met deze zomerse serie.

Naam: Marieke Nuijten
Geboren: 14 februari 1984
Verliefd-verloofd-getrouwd: Getrouwd met Eelke
Meest trots op: Mijn moeder, mijn voorbeeld
Raakt geïnspireerd door: Reizen, natuur en mensen die met passie vertellen, leven en delen
Hekel aan: Onduidelijkheid en onoprechtheid
Gek op: Alle mensen om mij heen die er ieder op hun eigen manier voor zorgen dat ik gek op ze ben
Je mag mij ’s nachts wakker maken voor: Laat mij maar gewoon slapen, ik beloof je dat ik vroeg mijn bed uit kom (en een goed humeur heb in de ochtend)
Toekomst wens: Dat we een gezonde zoon mogen krijgen die onze liefde voor elkaar nog meer zal verrijken.
Mijn quote: Alles wat aandacht krijgt groeit

Hoe ziet mijn zomer er uit?

Anders dan anders mag ik wel zeggen. Een zomer die ik mijn leven lang niet meer zal vergeten, één met een gouden randje. Deze zomer zal ik namelijk mama worden!

Hoe bereid ik mij hierop voor?

Zo goed als mogelijk, denk ik. Ik zorg goed voor mezelf, eet gezond, beweeg veel en zorg voor voldoende ontspanning en fijne momenten. Daarnaast probeer ik door het deelnemen aan ‘Century Pregnancy’ avonden bij mijn verloskundigenpraktijk een mini-cursus ‘Samen bevallen’ en wekelijke ‘Zwangerschapsyoga’ mijn kennis wat te vergroten.

Hoe kijk ik aan tegen de laatste loodjes?

Tot week 26 heb ik nog 3 keer per week hardgelopen. Nou, die hardloopschoenen heb ik inmiddels aan de wilgen gehangen, het herstel duurde eindeloos. Stevig wandelen is een prima alternatief, ik ga zeker 3 keer per week richting de Kroondomeinen. Alles is zo langzaamaan wat zwaarder aan het worden merk ik, maar klagen zal je mij niet horen doen. Ik kijk terug op een tot heden vlekkeloze zwangerschap zonder kwaaltjes.

En die bevalling dan?

Ook daar kijk ik niet tegenop. Een prestatie leveren, daar hou ik wel van. Ik zie de bevalling dan ook maar als de aller- allergrootste persoonlijke prestatie die ik ooit zal gaan leveren. Uit handen geven en de regie verliezen, dat is het enige waarover ik weleens pieker. Maar laten we er vooral vanuit gaan dat het een bevalling zal zijn zonder complicaties.

Hoe zien mijn zomers er doorgaans uit?

Zonder skippybal-buik breng ik mijn zomers veelal werkend door. En dat vind ik helemaal prima. Met zo nu en dan een fijn festival en het sparen van mooie herinneringen met familie en vrienden. De barbecue zet ik graag aan in onze waanzinnige tuin.

Maar ga ik dan helemaal nooit op vakantie?

Sterker nog, ik leef naar vakanties toe! Maar dan het liefst in de laag-seizoen periodes. Oktober vind ik een heerlijke maand voor een verre reis. Zo bezochten we in 2017 Costa Rica. Ook vind je mij graag op de latten in een witte wereld. Afgelopen januari hebben we hiervoor de extremen opgezocht: Lapland met -32 graden! Hier hebben we tevens bij 12 weken onze zwangerschap aangekondigd middels een winterse foto bij vrienden en familie. Ibiza heeft daarnaast ook mijn hart gestolen.

Hoe zal onze eerste vakantie met baby er uitzien?

Dat kan alle kanten op. Mijn man en ik hebben afgesproken eens per jaar een weekje samen op vakantie te gaan. Zeker is in ieder geval dat we dat in januari 2020 zullen doen met een weekje skiën. De baby heeft toch weinig door van de bestemming. De eerste familiereis zal er dus eentje zijn waar papa en mama het naar het zin hebben. Die Bello de Beer vakanties stellen we graag nog even uit.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!