Def Rhymz treedt op tijdens Apeldoornse Terrastival op Zwitsalterrein

Donderdag 23 juli 2020

Door Redactie

Wie ervan baalt dat er deze zomer niet zoveel te doen is qua evenementen, kan binnenkort terecht op het Zwitsalterrein. Dat daar het allereerste toetjesrestaurant van Nederland zou komen kon je onlangs hier al lezen, maar terrasliefhebbers kunnen er op zaterdag 1, zondag 2, zaterdag 29 en zondag 30 augustus terecht voor het Apeldoornse Terrastival. Met op de eerste dag gelijk een optreden van Def Rhymz.

Op het terrein staan tijdens die dagen zo’n 15 foodtrucks met eten en drinken, er is live muziek en er zijn diverse standhouders aanwezig met onder meer kleding, parfum en woonaccessoires. Denk qua eten onder meer aan Ballen Harry, DaLescious Indonesian Streetfood, De Knul van Smul en Meat at the Bar.

Coronaproof

De organisator van het evenement, Dekker (‘graag zonder voornaam’), meldt dat hij om het evenement coronaproof te houden, strenge controles laat houden. “Zo krijgt de jeugd tot en met 12 jaar een bandje om en jongeren van 12 tot en met 18 jaar ook, maar dan weer een ander bandje. Die jongeren mogen zich dan wel onder de jeugd begeven, maar niet bij de volwassenen. Daarnaast houden we 10 vierkante meter per persoon aan, waardoor we zo’n 600 zitplaatsen hebben. Bij de ingang staan gastheren en er wordt dan ook goed gecheckt of iedereen zich aan de maatregelen houdt. Bezoekers kunnen van tevoren reserveren of terplekke bij de ingang.”

Omdat hij ziet dat niet iedereen het even goed heeft sinds de coronatijd, heeft Dekker bedacht om een goed doel te steunen met het evenement. “We gaan plastic glazen gebruiken en na aftrek van de inkoop en btw, gaan we de rest van de opbrengst hiervan doneren aan de Voedselbank Apeldoorn én ik wil nog een Apeldoorns doel vinden wat met dieren te maken heeft”, meldt hij. “Als ik kijk naar voorgaande evenementen zou dat zo om een bedrag van 10.000 euro kunnen gaan.”

Geheime artiest

De organisatie geeft aan dat er nog ruimte is voor een aantal beginnend of ervaren artiesten, DJ’s, bands of singersongwriters. Geïnteresseerden kunnen hiervoor een privébericht sturen via de Facebookpagina van het Apeldoornse Terrastival. Eén van de optredens op zaterdag 1 augustus zal dus zijn van Def Rhymz. “Daarnaast komt ook DJ Biggi én we krijgen nog een grote landelijke rapper, maar daar kan ik nog niks over zeggen”, laat de organisator weten.

Het Apeldoornse Terrastival is op alle bovengenoemde dagen geopend op zaterdag van 13.00 tot 23.00 uur en op zondag van 12.00 tot 22.00 uur.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!