Den Olifant start terras bij station

Donderdag 28 mei 2020

Door Redactie

Frits Groeneveld

Het is je vast niet ontgaan. Nog een paar dagen en dan mogen de terrassen weer open. Maar wat nou als je een zaak hebt die niet zo heel groot is? Hoe zorg je dan dat je klanten toch genoeg afstand houden? Frits Groeneveld van Wijnbar en Tapperij Den Olifant bedacht daar iets op. Hij opent volgende week een terras, een stukje verderop: ‘Den Olifant goes Serengeti’.

Frits is in al die maanden continu bezig met het bedenken van creatieve dingen om toch de boel draaiende te houden. ,,Zo zit ik gewoon in elkaar. Ik denk niet in problemen, maar in wat wél kan”, zegt hij. Daarom start hij een soort festival-terras op het grasveld bij de taxistandplaats bij het station van Apeldoorn. ,,Met die 1,5 meter regel kan ik sowieso niks in den Olifant zelf”, legt hij uit.  ,,Buiten misschien nog wel wat, maar ik bedacht om eens rond te kijken wat er nog meer is. Er is genoeg als je eens goed rondkijkt. Dus kwam ik op het idee om ergens anders een vergunning voor aan te vragen. Ik weet dat je geen evenementen mag organiseren, maar uitbreiding van een terras mag natuurlijk wel. En de gemeente is ook blij dat het dan niet heel druk wordt in de stad, maar dat het allemaal een beetje verspreid is.”

Coronaproof menukaart

Het terras staat straks vol met tafeltjes, stoeltjes, strandstoelen en marktkramen waar je aan kunt zitten, vertelt hij. ,,Er wordt een stukje strand gestort en er komen 6 foodtrucks om het terras heen te staan. De mensen blijven allemaal zitten aan tafel, wij serveren vanuit die foodtrucks lunch en diner.” En zelfs aan coronaproof toiletten en een coronaproof menukaart is gedacht. ,,Overal hangen QR-codes waarmee mensen de menukaart kunnen scannen, zodat je die kaart niet hoeft vast te houden.”

Hij heeft een vergunning voor het terras tot 1 september. ,,Ik denk dat we hier straks zo’n 300 tot 350 man kwijt kunnen.” De precieze datum van de opening van het terras is nog even onzeker, laat hij weten. ,,Het is nogal een uitdaging om van een kaal grasveld een strandtent te bouwen met alles erop en eraan. We willen dan ook pas open als het echt allemaal goed staat. Dat als we opengaan, er ook alleen maar positieve reacties komen. Maar we proberen om 6 juni open te gaan. We zijn dan op doordeweekse dagen van 11.00 tot 21.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 23.00 uur.”

Nacho’s en olifantenplanken

Qua foodtrucks komt er van alles te staan, licht hij toe. ,,Een nacho wiebre-tent met onze beruchte nacho’s en olifantenplanken. Daarnaast een spareribbar, een ijskraam, een saladebar en een truck waar een lokale ondernemer mag staan. Dit om diversiteit te creëren en toch de andere lokale ondernemers te blijven ondersteunen.” Frits is blij dat hij op deze manier toch een terras heeft. ,,We richten ons er heel erg op dat iedereen op een veilige en vooral ook fijne manier een drankje kan komen doen.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!