Dorpshuis Ugchelen wil een tent

Dinsdag 11 mei 2021

Door Redactie

Still uit het filmpje Toon en Gon

Dat de terrassen weer open zijn en waarschijnlijk nog langer open mogen vanaf 19 mei is natuurlijk heel fijn. Maar ondernemers zonder (goed, overdekt) terras zitten met de handen in het haar. Zo ook Toon Hartgers en Gon Bakker van het Dorpshuis Ugchelen. Maar ze hebben iets bedacht: ze zamelen geld in voor een tent. Zodat ze toch open kunnen.

“We zijn het zat beste mensen. We willen weer open”, meldt Toon Hartgers. “Daarom hadden we het volgende bedacht. We kopen een tent om ons terras te overkappen.” Toon vertelt dat hij al even heeft rondgekeken. Maar er is een klein probleem. “Onze schatkist is leeg en de prijs van een tent waarmee we 10 jaar vooruit kunnen is, schrik niet, dik 13.500 euro. We kunnen daarom niet zonder hulp en starten een donatieactie.”

Waterdicht en duurzaam

Toon en Gon willen de tent niet alleen nu gebruiken, maar ook voor evenementen als Koningsdag, het vogelschieten, de Honingmarkt, braderie en Ugchelense dorpsdagen. “Daardoor zullen die evenementen ook niet in het water kunnen vallen door een regenbui”, licht Toon toe. “De tent die ik uitgezocht heb en waarvoor ik een offerte heb aangevraagd is van super kwaliteit en gaat 10 jaar mee. Deze is groot 10 bij 20 meter groot en past op ons terras. Het vierlagen tentdoek is helemaal waterdicht en duurzaam. Ook bij een flinke bui regen wordt je bierglas niet vanzelf aangevuld. Je fris of koffie gaat niet opeens wateriger smaken.”

Het doel is dus om 13.500 euro in te zamelen. En de teller gaat de goede kant op, want er is al bijna 5000 euro bij elkaar gesprokkeld, dankzij 84 donateurs. En zelfs als ze over het streefbedrag heen gaan weten ze daar wel raad mee. “Dit geld gaan we dan gebruiken om de inrichting van de tent super gezellig te maken. Heaters en andere zaken aan te schaffen die langer verblijf op het terras in de tent mogelijk maken. Blijft er dan nog geld over? Dan besteden we dat aan activiteiten voor op het terras onder de tent. Bijvoorbeeld een leuke band of zanger(es), wat dan weer tot de mogelijkheden behoord.”

Bedankje

Voor donateurs zit er ook nog wat in, maar wat weten Toon en Gon nog niet helemaal. “Als we het geld bij elkaar krijgen gaan we de donateurs in de toekomst natuurlijk bedanken voor de giften die er gedaan zijn. We zijn er al hard over aan het nadenken hoe we deze dankbaarheid tot uitdrukking kunnen brengen. We denken bijvoorbeeld aan een sponsorpagina voor sponsors met een link naar de pagina voor zijn/haar bedrijf. Of een keer een gratis toetje voor sponsors die bij ons komen eten.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!