Efes Döner House kiest voor winkelcentrum De Mheen in plaats van Anklaar

Donderdag 25 juni 2020

Door Amrutha Mol

Winkelcentrum De Mheen in het Apeldoornse Zevenhuizen is bijna een nieuwe döner kebab zaak rijker. Het familiebedrijf van de familie Çakmak opent op donderdag 2 juli de deuren van döner kebab zaak: Efes Döner House. De familie heeft de afgelopen tijd hard gewerkt om het pand op winkelcentrum De Mheen klaar te maken voor de opening. Op dit moment worden de laatste dingetjes afgerond voor de openingsdag waarbij geïnteresseerden welkom zijn van 10.30 uur tot 22.00 uur.
Zeynep Çakmak vertelt over de aankomende opening: ,,We zijn bezig met het inrichten, we hebben onlangs tafels en bankjes gekocht en bij de aankoop van het interieur heb ik gelet op een luxe uitstraling. Verder is bijna alles klaar en hoeven we alleen nog maar de puntjes op de i te zetten. Ik verwacht wel dat het druk wordt, want we hebben een openingsactie. Maar die houden we nog even geheim tot 29 juni.”

In Zevenhuizen blijven

Misschien ken je de familie Çakmak nog van Efes Döner Kebab? Sinds 2005 zat het familiebedrijf op winkelcentrum Anklaar in de wijk Zevenhuizen. Vanaf 1 juli 2020 maken zij een doorstart onder de naam Efes Döner House en zijn zij te vinden bij winkelcentrum De Mheen. ,,We zijn niet mee verhuisd naar de nieuwe Anklaar, omdat mijn vader net was overleden. We hebben, mede daarom, even een korte pauze gehad van 9 maanden. Maar we misten het werk toch wel heel erg. Daarom hebben we besloten om weer een döner kebabzaak te openen, maar dan onder een andere naam en op een nieuwe plek. We wilden wel in Zevenhuizen blijven, omdat we daar een groot aantal vaste klanten hebben, we kennen er iedereen, we wonen er dichtbij en het is er gezellig”, zegt Zeynep Çakmak.
Ze vertelt dat er niet per se een specifieke reden is dat ze hebben gekozen voor winkelcentrum de Mheen. ,,Het zijn 2 winkelcentra die dicht bij huis zijn. Wij hebben nog steeds goed en leuk contact met de winkeliers van de Anklaar en komen daar nog steeds voor de dagelijkse boodschappen. Het pand van de Mheen vonden we super mooi en we hebben het geluk dat we naast een parkeerplaats zitten. Klanten kunnen nu sneller wat afhalen en hoeven niet te parkeren en een stukje te lopen. Wat het zeer functioneel maakt.”

Wekelijks terugkomen

Op de vraag of er niet al genoeg kebabzaken in Apeldoorn zijn heeft Zeynep Çakmak wel een antwoord: ,,Er zijn zeker al meer kebabzaken in Apeldoorn, in de afgelopen jaren zijn er ook veel van dit soort zaken bij gekomen. Maar volgens mij zijn wij de enige kebabzaak die al 13 jaar in Zevenhuizen zit. We hebben een vaste klantenkring opgebouwd van klanten die er wekelijks komen. Mensen vinden onze döner kebab lekker, dat komt door de smaak van ons vlees. We hebben al 13 jaar goede kwaliteit kebab.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!