Eigenaresse Annika Sigtermans neemt afscheid van ’t Koffiehuus Ugchelen

Donderdag 3 juni 2021

Door Redactie

Archief | Gerard Oltmans

Na een spannende en zware tijd voor Annika Sigtermans door de hele coronasituatie, heeft de eigenaresse van ’t Koffiehuus Ugchelen nu dan toch besloten om te stoppen met de zaak.

Toch komt het niet per se door corona dat ze stopt, vertelt ze. “Er is veel veranderd in mijn leven en ik heb nu de mogelijkheid om wat anders te gaan doen en daar paste ’t Koffiehuus niet meer bij. Ik heb allerlei andere leuke plannen.” Wat dat is, daar kan ze nog niks over vertellen. In totaal was Annika ruim 5 jaar de eigenaresse van de zaak. In juni 2016 spraken we haar, toen ze nog maar net begonnen was, voor onze serie ‘Vrouwen in de horeca‘. “Ik begon toen helemaal met niks”, weet ze nog. “Dus ik ben enorm trots op wat ik heb neergezet en zal dan ook eind juni de deur met een heel goed gevoel achter me dicht doen.”

Hele inboedel verkocht

Wat er nu met de onderneming aan de Molecatenlaan gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. “Het wordt overgenomen, maar door wie dat weten we nog niet. En of het dan ’t Koffiehuus blijft of niet, dat is aan de nieuwe eigenaar.” Sinds ze officieel bekendmaakte dat ze zou gaan stoppen, is Annika bezig met de verkoop van de hele inboedel van ’t Koffiehuus. “Ja, dat ging echt heel snel. In 2 á 3 dagen hadden we alles verkocht. Van het terras tot aan de keukenmachine, alles gaat weg. Het staat er allemaal nog wel, ik heb afgesproken dat het wordt opgehaald als we echt dicht zijn.”

Annika heeft besloten deze laatste maand nog even te knallen. Dit doet ze met onder meer een nieuwe menukaart. “Nog even mijn laatste creatieve idee erin gooien”, lacht ze. “We gaan plankjes aanbieden; een lunchplankje, een proef plankje en een zoetekauw plankje.”

Bloed, zweet en tranen

Op Facebook sluit Annika af met de woorden:

‘k heb het goed gedaan, maar ook zo fout gedaan.
Als ik terug kijk in de tijd.
Een lach met tranen, zo voel ik mij vandaag.
Geproefd van het leven, zoveel vrienden ongekend.
Ik heb geluk gekend maar ook verdriet gekend,
Hoe vaak stootte ik m’n kop.
Maar toch ik ben tevreden met alles wat ik heb,
Als je roem voorbij is moet je kijken wie je nog kent.
Met bloed zweet en tranen, zei ik, hier houdt het op.
Met bloed zweet en tranen,
Zei ik vrienden, dag vrienden, de koek is op.

Dat ze eindigt met deze songtekst is niet zomaar. “Dat is mijn lievelingsliedje en past heel erg bij mij. Het waren 5 mooie jaren, maar ook jaren van hard werken, waarin het me echt wel af en toe bloed, zweet en tranen heeft gekost. Dus daarom vond ik het heel mooi om met deze tekst te eindigen.” Het voelt dubbel om te stoppen, meldt ze, maar ook goed. “Ik heb het met veel plezier gedaan, maar het is nu gewoon tijd voor nieuwe dingen.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!