Etalageverkiezing: nomineer jouw favoriete winkel

Woensdag 6 december 2017

Door Redactie

Het wordt weer vroeg donker en de winterjas is van zolder gehaald. De kerstverlichting in de binnenstad hangt al een paar weken en nu Sinterklaas weer terug is naar Spanje, gaan de ondernemers aan de gang om de etalage van hun winkel zo gezellig en aantrekkelijk mogelijk te maken voor de kerstdagen. Daarom komt Apeldoorn Direct, in samenwerking met de Stichting Centrum Management Apeldoorn, met iets nieuws: de Etalageverkiezing. Een verkiezing waarbij jij vanaf nu de etalage van jouw favoriete winkel in het centrum kunt nomineren. Dat kan hieronder in een reactie, of per mail aan redactie@apeldoorndirect.nl.

Centrummanager Apeldoorn Hella Soethof legt uit wat de bedoeling is.

Wat maakt een etalage een goede/leuke etalage?

,,Wanneer een etalage een blikvanger is en aansluit bij de totale conceptvoering van de winkelier. De juiste doelgroep moet zich aangetrokken voelen.”

Waarom is het zo belangrijk dat deze verkiezing er komt?

,,We willen ondernemers uitdagen om nog meer uit hun vak te halen en wellicht een stapje verder te gaan dan normaal. Daag de bezoeker uit met jouw passie voor je vak. Ook willen we hiermee de winterbeleving in de binnenstad vergroten.”

Wat is er goed aan de etalages in Apeldoorn?

,,Etalages zijn een onderdeel van de totale winkel- of stadsbeleving. Het weet je te onderscheiden van de rest. Ze moeten de zintuigen van bezoekers op de juiste manier prikkelen. De kleur, geur, beweging, muziek, presentatie spelen een belangrijke rol. Het is een kunst voor de winkelier om de doelgroep te inspireren.”

Wat kan er beter?

,,Klanten mogen wel nog meer verrast worden. Denk aan bijvoorbeeld nieuwe technieken; combineer producten met andere ondernemers in de binnenstad, vertel een concept en inspireer. Want besef wel: je etalage is het visitekaartje van jouw winkel.”

Wat hoop je dat de verkiezing gaat doen in Apeldoorn?

,,We hopen dat ondernemers zich uitgedaagd voelen om conceptmatig zo mooi mogelijk zijn of haar etalage in te richten. En natuurlijk hopen we ook dat bewoners en bezoekers een kijkje komen nemen in de stad en dus ook gaan stemmen.”

Waar moeten stemmers op letten qua etalages?

,,Klopt het bij het concept in de winkel? Worden de bezoekers blij verrast? Is het een lust voor het oog? Neem je de stap om naar binnen te lopen?”

Over ruim een week worden alle nominaties geteld en kan er gestemd worden. Op vrijdag 22 december wordt de winnaar bekendgemaakt. Onder de stemmers wordt een shoptegoed van 100 euro verloot.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Etalageverkiezing

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!