Europart voorziet Van Beek onderdelenshop van vernieuwde uitstraling

Maandag 12 februari 2018

Door Redactie

Op een maand na heeft hij 39 jaar in de winkel gestaan. Arno van den Belt, door de meeste klanten met ‘van Beek’ aangesproken. Dat heeft hij altijd zo gelaten, daar zijn vader Jan daar ook al mee werd aan gesproken. Jan van den Belt neemt in 1959 de zaak, die toen nog gevestigd was aan de Nieuwstraat hoek Mariastraat over van Van Beek, welke geen kinderen heeft. Algemeen werd gedacht dat hij de zoon was en beide partijen vonden het prima zo. Van Beek woonde om de hoek in de Mariastraat en toen Jan van den Belt kinderen kreeg hadden die er een opa en oma extra bij. In 1973 koopt Jan van den Belt na te zijn uitgekocht door de gemeente, er waren grote plannen in de Nieuwstraat, het pand van Goedkope Simon op de hoek van de Stationsstraat en de Beekstraat van de families Gajes en Levi en gaat daar verder met de verkoop van witgoed.

Tijd voor verandering!

Voor de toekomst van de winkel gaat hij te rade bij de Europart organisatie en zo is al snel het voortbestaan van de winkel gewaarborgd. 28 februari is de laatste dag dat de ”oude Europart van Beek onderdelenshop” geopend is. Begin april gaat na een grondige verbouwing de gerestylede winkel Europart Van Beek weer open. Gewoon onder dezelfde naam, want iedereen kan er terecht voor het bekende ruime assortiment aan onderdelen voor huishoudelijke apparaten, accessoires en meer. Tot 28 februari kunt u in de winkel aan de Stationsstraat voor veel aankopen terecht met 50% korting.

Van witgoed naar onderdelen

In 1980 komt zoon Arno van den Belt in de zaak zoals het bij een goede middenstand familie betaamd. En in 1987 wordt het belendende pand van de dames Otten aangekocht alwaar nu de onderdelen zaak in is gevestigd. Begin jaren 90 wordt afscheid genomen van de verkoop van witgoed apparaten en wordt er gespecialiseerd in witgoed onderdelen en badkamer accessoires. Door veranderende markt-economische omstandigheden en de leeftijd van Van den Belt senior, die inmiddels de zaak in 1997 aan zoon Arno heeft verkocht, wordt in 2000 de grote winkel op de hoek verhuurd en wordt als Europart van Beek onderdelenshop verder gegaan op de huidige locatie aan de Stationsstraat.

Naar Amerika

Het mooiste verhaal uit die 39 jaar? Dat zijn er volgens Arno eigenlijk twee. Ten eerste wordt hij in 1984 door senior naar Amerika gestuurd om een zogenaamde Lifeline aan de man te brengen. ”Als jong broekie zat ik aan tafel met directeuren van echt grote bedrijven, niets verkocht maar veel geleerd. En ten tweede heb ik een aantal jaren douchekoppen geïmporteerd uit Duitsland van een kleinere fabrikant die zelf alleen maar dochters had. Hij beschouwde mij als een bijna zoon.”  Waarom nu stoppen terwijl hij pas 56 jaar is? Arno geeft aan dat zijn vader na een hersenbloeding 10 jaar in Casa Bonita heeft door gebracht. En het overlijden van monteur Bert Westhof die 45 jaar in dienst is geweest. Het is voor Arno niet meer zoals het was in de winkel.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!