Fish ’n Food kanshebber Kibbeling Cup

Donderdag 6 april 2017

Door Redactie

Gerard Oltmans

Viszaak Fish ’n Food aan de Asselsestraat zit bij de laatste 120 deelnemers die kans maken op ‘De Kibbeling Cup 2017′. Dit is een nieuwe verkiezing, waarbij de branchevereniging de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) zoekt naar de lekkerste kibbeling van Nederland. Ook ’t Vissertje en vishandel Rick Hopman dingen mee naar de prijs.

De eigenaar van Fish ’n Food, Jacob Heijnen bakt kibbeling van pollack, een witte vissoort, en krijgt altijd veel positieve reacties op de manier waarop hij deze populaire vissoort bakt. ,,Je ziet de populariteit groeien”, meldt hij. ,,Bij de kleine consument natuurlijk, maar ook volwassenen vinden het erg lekker.” Wat zijn kibbeling zo lekker maakt? ,,De manier van bakken. Het is echt een stuk ambacht wat wij erin stoppen. En daarbij zijn de kruiden belangrijk, de versheid, dat het ook een krokant geheel blijft als iemand het meeneemt naar huis, en ook de olie waarin je het bakt. Wij filteren dat heel goed, zodat je niet bijvoorbeeld bakt in de kruimels van het paneermeel van kroketjes.”

Stemmen kan vanaf morgen, vrijdag 7 april, tot en met 12 mei 2017, via deze website. De stemmer beoordeelt op prijs-kwaliteit, de smaak en ook bite van de kibbeling. Vanaf 15 mei worden per provincie de visspecialisten met de meeste én de beste beoordelingen geselecteerd en op 22 mei bekendgemaakt tijdens een uitreiking. Deze provinciewinnaars gaan dan door naar de volgende ronde. De tweede stemronde bestaat uit een beoordeling van een echte vakjury. Zij bezoeken van 28 augustus t/m 22 september de geselecteerde provinciewinnaars. De prijsuitreiking van de landelijke winnaar is op 2 oktober, tijdens de Visbeurs in Spakenburg. De nummer 1 mag stellen dat hij de lekkerste kibbeling van Nederland bakt en ontvangt een ‘gouden schuimspaan’ als wisselbeker.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?