Frits en Steve beginnen eetcafé in voormalig MikMak-pand

Donderdag 24 september 2020

Door Redactie

Apeldoorn Direct

Het pop-up terras Serengeti is nog maar net afgebroken of ondernemer Frits Groeneveld is alweer bezig met de volgende uitdaging. Samen met zijn compagnon Steve Gerritsen is hij flink aan het klussen in het voormalig pand van woonwinkel Mik Mak aan de Asselsestraat 23. Begin oktober willen ze open met het gelijknamige eetcafé MikMak.

In het voorjaar van 2019 sloot de woonwinkel na 36 jaar de deuren. Kort daarna kwam Jack Liemburg in het pand te zitten met zijn kunstwerken, maar nu zijn het dus Frits en Steve die er een nieuwe zaak beginnen. Met de naam MikMak dus. “Ja, net zo makkelijk, die naam kennen de mensen”, zegt Frits, eigenaar van Den Olifant. “En we zijn met de hele ‘mikmak’ hierheen gekomen, dus de naam klopt ook gewoon.” Steve vult hem aan: “En het bekt ook gewoon lekker.”

Ontslaan

Dat Frits met de hele ‘mikmak’ naar de Asselsestraat gaat, is gekomen door de hele coronasituatie. “We hebben ons eerst gelijk gericht op onder meer bezorgen en zijn daarna bezig gegaan met Serengeti. Nu kan de zaak weer ‘gewoon’ open, maar daar passen we gezien alle maatregelen qua personeel en klanten nooit allemaal in. Dat zou betekenen dat ik jongens zou moeten ontslaan en om dat te voorkomen ben ik op zoek gegaan naar een plek waar we ze wel kwijt kunnen.” Dat werd dus het voormalig pand van de MikMak. “Ik kwam er langs en het leek me wel wat, maar ik wist niet of er een horecabestemming op zat. Maar dat zat erop, dus toen ben ik eens met de eigenaar gaan praten.”

Gezinnen

Steve legt uit dat klanten er straks vanaf de lunch terechtkunnen. “Het wordt een heel tof eetcafé met een hele brede menukaart. Met daarop zelfs ook wat kleine vega en vegan gerechten. We hebben zelfs speciaal een kok aangenomen, Jurgen, dus het eten wordt echt van goede kwaliteit. Voor weinig geld en er is voor ieder wat wils.” Hij licht toe dat ze zich overdag vooral op gezinnen met kinderen willen richten. “Er komt een speeltoestel te staan en ook bijvoorbeeld Lego, dus de kinderen kunnen zich hier straks prima vermaken, terwijl de ouders kunnen zitten en genieten van wat lekkers te eten en drinken.”

Qua inrichting hebben ze een hoop spullen meegenomen die ze bij Serengeti op het grasveld aan de centrumkant van het station hadden staan. Frits: “De bar bijvoorbeeld. En we hadden heel veel spullen van hout daar staan en die kunnen we prima hergebruiken. Dat zorgt ook voor een mooie sfeer. De plafonds laten we dan ook zo, daardoor houden we het oude karakter in de originele staat.” In totaal denkt hij coronaproof zo’n 120 bezoekers tegelijkertijd kwijt te kunnen.

Elkaar aanvullen

Steve en Frits zijn al een hele tijd vrienden en hebben regelmatig samengewerkt in verschillende horecagelegenheden. “We hebben het er al zolang over dat we samen eens wat moeten starten”, meldt Steve. “Dus we hebben er erg veel zin in om dat nu echt te gaan doen.” Frits vertelt enthousiast: “We vullen elkaar perfect aan; hij heeft wat ik niet heb en andersom. En het blijft gewoon te vet om steeds met nieuwe dingen bezig te zijn.” Steve moet even lachen. “En dat werkt behoorlijk aanstekelijk”, zegt hij.

De ondernemers willen graag begin oktober open, maar er moet nog veel gebeuren. “We doen in principe alles zelf, dus het is hard werken”, laat Frits weten. “We streven naar de eerste week van oktober om open te gaan, maar het kan ook 7 of 8 oktober worden.” Aangezien alles eigenlijk dus door de hele coronasituatie is ontstaan, is nog niet te zeggen hoe lang het eetcafé er blijft zitten. “We hebben voor nu in ieder geval getekend voor een half jaar. Daarna zien we wel weer.”

 

Work in progress…👷🏻‍♀️👷🏼‍♂️Binnenkort opent hier MikMak!! Nog heel eventjes geduld ⏳Wij houden jou hier op de hoogte 🤩

Geplaatst door MikMak op Woensdag 23 september 2020

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!