Geen ijs maar pepernoten bij Claudio’s

Vrijdag 9 oktober 2020

Door Amrutha Mol

Het ijsseizoen mag dan inmiddels voorbij zijn, maar dit najaar blijft Claudio’s open tot december. Vanaf nu zijn het geen ijsjes die er over de toonbank gaan, maar pepernoten. De zaak is vanaf nu open onder de naam Claudio’s Pepernotensalon. Daarnaast kun je er ook warme wafels, koffie, koek en gebak halen. Het initiatief is een samenwerking van Claudio´s IJssalon en Pepernotenfabriek Van Delft.

Zoals ieder jaar lagen de pepernoten alweer vroeg in de winkel. Claudio’s heeft geprobeerd om pepernotenijs te maken. Deze smaak komt dit najaar, tijdens de feestdagen, terug in een ander jasje. Claudio Tabbers (eigenaar van Claudio’s) vertelt: “Na vele positieve reacties van onze klanten gaan we van ons pepernotenijs een heerlijke ijstaart maken voor tijdens de feestdagen.”

Golden tickets

Van Delft is een pepernotenfabrikant in Nederland en bestaat dit jaar 140 jaar. Om dit jubileum in stijl te vieren kan je een van de 10 Golden Tickets winnen. Deze zitten verstopt in de gouden zakken met pepernoten. De gelukkige winnaars van de felbegeerde Golden Tickets krijgen een unieke rondleiding in de nieuwe chocoladefabriek én worden getrakteerd op een jaar lang gratis pepernoten. Wel moet je even naar de actievoorwaarden kijken, want deze zijn wel van toepassing.

Claudio’s IJssalon heeft dezelfde achtergrond als Van Delft: huisgemaakt ijs en Italiaanse koffie. De salon is sinds 2014 gevestigd aan de Deventerstraat in Apeldoorn en werd sindsdien 2 keer genomineerd voor Beste IJssalon van Nederland. Claudio zegt: “We zijn erg trots op deze samenwerking. Van Delft is een geweldige partner om mee in zee te gaan. Het biedt ons de kans om onze klanten ook in het najaar passende lekkernijen te serveren en om onze deuren iets langer openhouden, na een bijzonder ijsseizoen 2020.”

Terugkerend concept

Claudio: “Ik zocht al langer iets waardoor we langer open konden blijven. De pepernoten sluiten aan bij onze doelgroep en bij het seizoen. Als het een succes is, dan keert het ieder jaar terug. Ik verwacht wel dat het een succes wordt. De mensen moeten even hun weg vinden en het is ook wat rustiger door corona, maar ik denk dat het wel goed komt.”

Het assortiment bestaat uit 20 verschillende smaken pepernoten van Van Delft.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!