Green Friday bij 100% Kringloopwinkel Foenix  

Donderdag 28 november 2019

Door Redactie

Als tegenhanger van Black Friday, waarop veel (grote) winkelketens strooien met hoge kortingen, houdt 100% Kringloopwinkel Foenix morgen, vrijdag 29 november, Green Friday. Heb je al wel eens gehoord over de positieve effecten van hergebruik, maar is het een beetje weggezakt of snap je het concept van hergebruik niet zo goed? Dan kun je op die dag naar Green Friday komen waar de positieve effecten van hergebruik extra onder de aandacht worden gebracht bij de Nederlandse consument.

Er bestaan nog heel veel vooroordelen over tweedehands kopen en het hergebruiken van bepaalde spullen, meldt Arjin Jans van Foenix. ,,Die vooroordelen zijn niet altijd waar. In de meeste gevallen is tweedehands shoppen goedkoper en heb je bijvoorbeeld een nieuwe lamp voor een kleiner bedrag dan wanneer je deze nieuw bij de grote winkelketens zou kopen. Daarnaast heeft de consumptiemaatschappij negatieve gevolgen voor ons milieu en met deze Green Friday actie wil 100% Kringloop laten zien dat het leuk, voordelig en milieuvriendelijker is om hergebruikte spullen te shoppen. Elke kilogram hergebruikte spullen levert één kilogram CO2-besparing op.”

Voordelen tweedehands winkelen

Met Green Friday wil 100% Kringloop niet alleen alle Nederlanders oproepen om gebruikte spullen door te geven maar ook iedereen bewust maken van de enorme hoeveelheid extra CO2 die de aankopen van Black Friday met zich meebrengen. ,,Van de productie tot en met het vervoer”, zegt Arjin. ,,Veel nieuwe producten worden van ver vervoerd met containerschepen.; 16 containerschepen zorgen voor bijna net zoveel zwavel uitstoot als 50 miljoen auto’s bij elkaar. 1 kilogram hergebruik = 1 kilogram CO2-besparing. Green Friday is het perfecte alternatief voor koopjesjagers. Bij elke kilogram aan hergebruikte spullen krijg je “gratis” een kilogram CO2-besparing. Die kun je als klant alvast in je zak steken. Foenix is niet alleen maar een kringloopwinkel maar biedt ook re-integratieprogramma’s aan mensen die dat nodig hebben. Je helpt, als je tweedehands koopt, dus niet allen het milieu maar je geeft mensen die in de kringloopwinkel werken ook een extra (leer)ervaring.”

CO2 uitstoot cheque

Foenix overhandigt morgen om 9.30 uur de ‘CO2 uitstoot’-cheque aan Ellen Roza, adviseur Recycling en Circulariteit. Dit gebeurt bij de vestiging aan de Vlijtseweg 136 in Apeldoorn.

100% Kringloopwinkel Foenix zet zich in voor een circulaire en inclusieve samenleving. Foenix heeft 3 kringloopwinkels in Apeldoorn en een kringloopwinkel in Voorst. Je kunt je spullen inleveren bij het inname punt aan de Aruba 12 in Apeldoorn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?