Groeien dankzij heldere financiën

Dinsdag 16 februari 2021

Door Redactie

Erop uit durven om een nieuwe onderneming te starten in een jaar dat de hele wereld aan thuis zit is een flinke uitdaging. Karin Heuting ging deze aan en gooide het roer om, met Kantoor Heuting. Een full-service administratiekantoor voor ZZP’ers en MKB’ers. “Ik kan juist in deze tijd helpen ondernemers en starters een gevoel van zekerheid te geven in hun financiële situatie.” We spraken met haar over andere ondernemers helpen, inzicht verschaffen en financiën die zekerheid brengt.

Groeien met een onderbouwd gevoel

“Ondernemen heeft altijd iets onzekers, dat maakt het spannend”, vertelt Karin. “Maar veel ondernemers voelen zich ook onzeker bij hun financiën en accepteren dat, dat begrijp ik niet. Die onduidelijkheid is namelijk helemaal niet nodig. Bij Kantoor Heuting zeggen we daarom dat we helpen met de sprong van ondernemen vanuit een onderbuikgevoel naar groeien met een onderbouwd gevoel. Want financiën zijn juist glashelder, als je ze goed op orde hebt.”

En het helpen wegnemen van die onzekerheid is wat Karin trekt in haar werk met administratiekantoor Kantoor Heuting. “Ik ben namelijk heel erg geïnteresseerd in de mens en hun bedrijf. Als mijn expertise met financiën een ondernemer helpt met een betere grip op zaken, dan maakt dat me blij. Mijn werk is in die zin een middel om samen een doel te behalen.”

Zo maakt Karin bijvoorbeeld jaarrekeningen niet omdat het een vereiste is, maar omdat deze ondernemers helderheid geven: “Alles wat ik voor een onderneming doe heeft een doel. Dat is anders dan wat veel ondernemers gewend zijn. Zij hebben hun financiën op orde om aan de regels te voldoen. Maar als jouw jaarrekening je geen verdere inzichten verschaft, misschien omdat je het niet goed begrijpt, dan is dat een gemiste kans.”

Karin Heuting werkt er dan ook aan om financiën inzichtelijk te maken voor haar klanten en niet voor, bijvoorbeeld, de Belastingdienst. “Als een klant iets niet begrijpt heb ik er geen vrede mee, ook al is een rapport piekfijn in orde. Ik verplaats me dan in de ander en we werken samen totdat het logisch is en meewerkt aan het gevoel van zekerheid.”

Jarenlange ervaring in een nieuw jasje

Hoewel Karin Heuting in 2020 is gestart met Kantoor Heuting timmert ze al langer aan de weg. “Ik ben al sinds 2005 zelfstandig en heb dus de nodige expertise.” Ze werkte onder andere al voor MKB-bedrijven in de horeca, transport en textiel, maar heeft ook veel passie voor werken met zelfstandig ondernemers.

“Misschien komt het omdat ik zelf al zo lang ZZP’er ben. Het is een groep die ik heel interessant vind. Net als bij MKB’ers zit je dicht op het vuur – het werk dat ik doe brengt echt verandering voor dat soort kleine en middelgrote ondernemingen.”

Eén van de manieren Karin haar klanten helpt is automatisering. Het versimpelen van processen, of ze zelfs vrijwel helemaal door computers laten overnemen. “Dat maakt alles een heel stuk makkelijk voor een onderneming. En wij kunnen ons dan nog beter focussen op wat de cijfers ons vertellen en hoe dit helpt sneller te groeien.”

Om die dienst aan te kunnen bieden verdiept Karin Heuting zich regelmatig in nieuwe mogelijkheden. En dat is niet het enige vlak waarop Kantoor Heuting bovenop de veranderingen zit: “Eén van de valkuilen voor ondernemers is dat de regels continu blijven veranderen. Als proactieve partner blijft Kantoor Heuting op de hoogte van alle veranderingen en komt in actie wanneer dit voor een ondernemer gevolgen heeft. Zo benutten we altijd de fiscale mogelijkheden die er zijn.”

Ondernemen in tijden van een pandemie

Voor veel ondernemers levert de pandemie nog altijd veel uitdagingen op. Het lijkt dan ook niet het uitgesproken moment om iets nieuws op te zetten. Toch is Karin positief: “Juist omdat ik in deze tijd kan helpen ondernemers en starters een gevoel van zekerheid te geven in hun financiële situatie. Goede financiën zijn altijd nodig en ik ben ervan overtuigd dat het een investering is die zich op de lange termijn terugbetaald.”

Zo levert ook deze tijd nog kansen op voor ondernemers die bereid zijn om dappere keuzes te maken. Voor Karin voelt het echter niet per se als een moedig besluit: “Elke ondernemer zal onderschrijven dat starten iets is dat moet. Het zit in ons. Ik had een idee en dat heb ik met Kantoor Heuting werkelijkheid gemaakt, omdat dit mijn passie is. Nu kan ik andere mensen helpen hetzelfde te doen, door ze helder inzicht in hun financiën te geven.”

“En dat is al beloning op zich, dat ik zoveel verschillende ondernemingen mag helpen sprongen vooruit te maken. Ook in deze tijd.”

Kantoor Heuting is een full-service administratiekantoor dat zich richt op ZZP’ers en klein en middelgroot MKB’ers. Als proactieve partner helpt Kantoor Heuting ondernemers van ondernemen met onderbuikgevoel naar onderbouwd gevoel. Neem contact op via www.kantoorheuting.nl

Jouw bedrijf in de spotlight?

Boost jouw bedrijf, dienst of product in Apeldoorn en omgeving met onze Social Media Boost. Bereik op aansprekende wijze een nieuw publiek. We helpen je graag verder, neem contact op voor alle mogelijkheden.

  • Velden met * zijn verplicht
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!