Initiatiefnemers maken eindstand lokaal kookboek ‘K OOK bekend

Woensdag 26 mei 2021

Door Redactie

Eigen foto

Romige kokos-masalasoep, vegetarische groententaart en Baileys cheesecake. Zomaar een greep uit de in totaal 30 recepten die in het boek ‘K OOK staan. Sinds 13 februari kon je het kookboek, met recepten van lokale ondernemers erin, kopen. En dat gebeurde massaal, want de opbrengst van het boek is bekend: 52.200 euro.

De volledige opbrengst wordt verdeeld onder de deelnemende ondernemers wat betekent dat ieder restaurant 1800 euro krijgt. De kosten voor deze actie worden namelijk gedragen door Sandmann Optiek en ondersteund door Degen & Leideritz, TOtaal & tekst en Ondernemen055. De cheque met de eindstand werd door de initiatiefnemers Paul Mol en Patrick Sterenberg van Sandmann Optiek overhandigd aan Esther en Leon Habers van Sizzles at the Park.

Grote belangstelling

In april werd al bekend dat in nog geen 2 maanden tijd het boek al 50.000 euro had opgebracht. En terwijl er nog hard gewerkt werd aan de laatste puntjes op de i, stond de opbrengst een dag voor de officiële lancering al bijna op 12.000 euro. De belangstelling voor het gedrukte boek was zelfs zo groot, dat er binnen no time ook een tweede druk uitgegeven werd. “Naast verkoop door particulieren, zien we ook dat bedrijven dit boek kopen als geschenk voor hun personeel of relaties”, gaf Paul Mol onlangs aan. “Toen we deze actie in de tweede lockdown bedachten en niet veel later uitvoerden, hadden we nooit verwacht dat we dit bedrag opgehaald zouden hebben.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!