Jeu de boule baan Klein Parijs opent deze week

Maandag 2 december 2019

Door Amrutha Mol

Achter deze deuren gaat het allemaal gebeuren. Vanaf komende vrijdag (6 december) vind je hier: Klein Parijs, de nieuwste jeu de boules baan in Apeldoorn. We schreven er kortgeleden al over, maar vrijdag is het dus zover, dan kan iedereen bij Klein Parijs een potje jeu de boules spelen onder het genot van een drankje. Apeldoorn Direct sprak met Arnoud van Walchren over de opening van het verfrissende concept.

Hoe kwam je op dit idee?

,,Klein Berlijn is onlangs verbouwd, we hadden ruimte over en hadden al langer het idee om er een jeu de boules baan van te maken. We hebben alles helemaal zelf gebouwd met hergebruikte materialen. De ballen zijn bijvoorbeeld gedoneerd en we werken bijvoorbeeld alleen maar met hout. Zo krijgen de spullen een tweede leven. Het duurde 2 maanden om de basis neer te zetten, maar we blijven Klein Parijs ontwikkelen. Zo komt er een IPad aan de muur waarop mensen zelf hun muziek uit kunnen kiezen.”

Voor wie is Klein Parijs?

,,We merkten dat er, vanuit Apeldoorn, vraag was naar een jeu de boules baan. Ik denk dat het leuk is voor iedereen, jong en oud. Het is een leuk, gezellig spel dat je samen kan spelen onder het genot van een speciaalbiertje en lekkere hapjes. Klein Parijs kan dé plek zijn om jouw feestje, verjaardag of teamuitje te vieren. Aanstaande vrijdag is de officiële opening, iedereen mag komen om een balletje te gooien, er is geen reservering voor nodig. Maar vanaf volgende week is de Klein Parijs website, met reserveringslijst, online en kun je op reservering een leuk arrangement boeken. Bijvoorbeeld, eten bij Klein Berlijn en daarna een potje jeu de boules bij Klein Parijs. Afgelopen weekend hadden we een Sweet Sixteen feestje en tot nu toe zijn de reacties, over de basis die er nu staat heel positief. We blijven Klein Parijs verder ontwikkelen, zo komen er op langer termijn misschien nog wel verschillende thema’s en Franse happen. Dus de reacties blijven, hopelijk, ook dan positief.”

Welke Apeldoorner wil je uitnodigen voor een potje?

Arnoud denkt even na en zegt: ,,Ik heb Apeldoornse wethouder Nathan Stukker gevraagd of hij langs wilt komen op de opening van aanstaande vrijdag maar de bal ligt nog bij hem haha! Zelf zijn wij met het team een tijdje geleden naar een jeu de boules baan in Utrecht geweest, dat was heel leuk! Je merkt dan echt dat het er best fanatiek aan toe kan gaan. Zelf kan ik geen clinics geven of zo maar ik vind het wel leuk om een balletje te gooien.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Hoofdstraat Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!