Koopavonden in Apeldoorn: gaan ze nog door?

Woensdag 22 september 2021

Door Dione Lam

Archief | Henk Rijke

De donderdagavonden zijn in Apeldoorn steeds minder heilig voor de winkeliers, maar waar ligt dat precies aan? Minder mensen in de binnenstad? Een personeelstekort? Door de coronacrisis niet genoeg geld hebben? We vroegen het ons af en gingen daarom op onderzoek uit.

De Blokker

“Wij als Blokker zijn zeker open op de koopavond”, vertelt Alyssa, medewerker van de Blokker . “Maar ik betwijfel of het nog zin heeft. Eerder was de koopavond erg druk en was het leuk om de avond te draaien. Nu heb je met geluk 5 betalende klanten.” In het filiaal op de Hoofdstraat in Apeldoorn hebben ze personeel genoeg. Wel is het betalen van het personeel een dingetje. Het ligt vooral aan hoe oud ze zijn en wat hun uurloon is. “Je hebt natuurlijk altijd een budget waar je je aan moet houden.”

So Low

“Wij horen wel van ons personeel dat ze aangeven niet meer zo vaak te kunnen werken“, meldt de bedrijfsleider van de winkel. “Bijvoorbeeld omdat het lastig loopt met school, stage of sport. Het is nog even bekijken hoe dat allemaal uit gaat pakken, maar voor nu gaat het prima.” De winkel is nog gewoon open op koopavond. Verder is het ook geen moeite om de fulltime mensen van 12.00 tot 21.00 uur in te zetten. Wel moeten ze kijken naar hoe ze iedereen willen betalen. “Ik durf niet te zeggen hoe druk het is, eigenlijk is het iedere dag weer dezelfde uitdaging. Over het algemeen krijgen we ons werk makkelijk af, dus dat valt mee.”

Cadeauwinkel Waar

“We zijn sinds deze maand weer open”, legt een medewerker uit. “Ons personeel is, onder andere, veelal scholieren die op de donderdagavond werken. Dat is de voornaamste reden dat wij gewoon lekker doorgaan op de koopavonden.” Met personeel zit het bij deze winkel zeker niet te weinig. Wel merken ze dat het steeds rustiger wordt op de koopavond. “Misschien in de toekomst dat we beslissen niet meer door te gaan, maar voor nu hebben we een goed vooruitzicht.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!