Koor ‘Klinkt Goed’ treedt samen op vanuit de auto

Zondag 3 mei 2020

Door Redactie

Still uit video RTV Voorst

Om in deze coronacrisis met de 1.5-meter social distancing toch ‘samen’ te kunnen zingen parkeerden de leden van pop & rockkoor Klinkt Goed gisteren, zaterdag 2 mei, op de parkeerplaats naast het Omnisport. Ieder koorlid luisterde vanuit zijn/haar eigen auto naar de autoradio; 3 liedjes uit het repertoire die speciaal voor ons gedraaid werden op de FM-band. De lokale omroep van buurgemeente Voorst werkte mee in de radiotechnische en logistieke totstandkoming van dit initiatief. Zij stelden voor 15 minuten hun FM-frequentie ter beschikking om de 3 liedjes te kunnen afspelen.

Alle koorleden bleven natuurlijk allen geheel volgens geldende voorschriften op afstand veilig van elkaar in hun eigen auto. Ze zetten om 16.30 de autoradio aan, sommigen met de ramen een klein beetje open, zodat ze elkaar nog wel iets konden horen en zo zongen we toch een beetje samen. Dirigent Wilco Stronks, als enige buiten staand, ‘dirigeerde’ de 30 auto’s tijdens dit ‘drive in car-antaine koor project’.

Het nieuwe normaal

Wilco Stronks (dirigent/arrangeur) uit Apeldoorn moet naast online repetitie-sessies ook andere ludieke acties bedenken om de sfeer en de moed er in te houden bij al zijn 4 koren in deze onzekere corona-tijden. ,,In principe was het bedoeld als éénmalig experiment, maar misschien is dit later als alternatieve vorm van repeteren (in het kader van het ‘nieuwe normaal’) vaker uitvoerbaar met ook mijn andere koren”, meldt hij. ,,Het had als ‘actie’ deze keer dus heel veel weg van een flash mob.” Liedjes die ze vanuit de auto gaan zingen waren ‘Zoutelande’ van Blof en Geike Arnaert, ‘Leun op mij’ van Ruth Jacott en ‘Als een vogel zo vrij’ van Bert Heerink.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!