Laatste weekend van de zomer: Beers & Food Lovers bij SOAP

Woensdag 16 september 2020

Door Amrutha Mol

Het is alweer september en de zomer van 2o20 loopt langzaam op z’n einde. Er komt een periode aan waarin iedereen z’n lange broek en dikke trui weer uit de kast trekt en vooral binnen gaat vertoeven in plaats van buiten. Om de zomer goed af te sluiten heeft stadsstrand SOAP een Beers & Food Lovers weekend bedacht waarbij je als bezoeker meer dan 20 soorten bier kunt proeven.

Het laatste zomerweekend

Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 september, het laatste weekend van de zomer, houdt SOAP een weekend waarin bezoekers speciaalbieren kunnen proeven, onder andere Buurmannenbier, Ballen Blond, Veluwse Schavuyt, Lowlander, Vedette en Kornuit. Daarnaast kun je ook verschillende hapjes proeven zoals: pizza, pasta, broodje bal, patatje stoofvlees. Er is muziek en je kunt er samenkomen met vrienden en familie. Jordie Vastenhoud van de organisatie vertelt: “Dit initiatief kwam van Soap zelf, we verwachten, allemaal wel binnen de coronamaatregelen, een gezellig weekend met blije mensen, lekker eten en drinken en verschillende biersoorten.”

Groter terras

Met een terrasuitbreiding van ruim 400 m2 én het bestaande strand terras hebben ze plek voor een paar 100 mensen. Ze gaan speciaal voor dit weekend nog wat extra stretch tenten plaatsen zodat het terras bij slecht weer ook toegankelijk is. Kinderen zijn ook welkom, ze kunnen spelen met de XL speelblokken, in het zand spelen of op de springkussens. Daarnaast zijn er nog spelletjes waar de kinderen mee kunnen spelen. Het Beers & Food Lovers weekend is gratis te bezoeken. Wel gelden er verschillende corona maatregelen. Zo zegt Jordie: “Bij binnenkomst stellen wij bezoekers een aantal vragen over hun gezondheid, daarnaast geldt de 1,5 meter regel en lopen er gastheren rond die de gasten verzoeken om op hun plek te blijven zitten. Er mag niet gelopen worden en mensen moeten een looproute volgen. Daarnaast staan er hekjes en hebben we een limiet aan personen die aan 1 tafel mogen zitten.”

Je eigen tafel

De toegang op zowel vrijdag, zaterdag als zondag is gratis maar mocht je met je gezin of vrienden een plekje willen reserveren dan kan dat ook. Je kunt dan de zogeheten Bourgondische tafel voor 4 personen boeken waarbij je per persoon munten krijgt voor 6 speciaal biertjes en 4 bites. De prijs per persoon is 40,00 euro. “Natuurlijk heb je in de eerste week voor oktober vaak het oktoberfest, dat gepaard gaat met veel bier. Maar dat kon dit jaar niet en daarom heeft SOAP een alternatief bedacht. In plaats van een oktoberfest houden we nu een soort feestje bij SOAP waarbij gasten meerdere soorten bier kunnen proeven; 3 dagen lang lekker bier drinken en hapjes eten zoals een patatje stoofvlees met bier.”

Details

Wat: Beers & Food Lovers
Wanneer: Vrijdag 18 tot en met zondag 20 september
Waar: SOAP – Apeldoorn
Adres: Vlijtseweg 100 (Ingang Zuid)
Entree: GRATIS
Informatie: www.apeldoornviertdezomer.nl

Openingstijden
Vrijdag 18 september van 16.00 – 23.00 uur
Zaterdag 19 september van 14.00 – 23.00 uur
Zondag 20 september van 14.00 – 23.00 uur

Beers & Food Lovers wordt georganiseerd door SOAP Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!