Land van Geuren opent aan de Beekstraat

Dinsdag 13 april 2021

Door Redactie

Eigen foto

Dolblij is de Apeldoornse onderneemster Marjolein Torbijn. Na een half jaar in een shopinshop gezeten te hebben aan de Koning Lodewijklaan met haar winkel Land van Geuren heeft ze nu de sleutel gekregen van haar eigen pand middenin het centrum, aan de Beekstraat.

Vertel, wat ga je precies openen?

“Ja, eigenlijk hetzelfde als wat ik nu heb aan de Koning Lodewijklaan, maar dan groter. Dus ook met etherische oliën, kruiden, edelstenen; eigenlijk alles wat met planten en natuur te maken heeft en de producten die daarbij horen. Ook bijvoorbeeld het maken van je eigen verzorgingsproducten. De oliën worden wel echt mijn basis. Daar ben ik mee begonnen, ik doe daar nu ook een opleiding in. Ik vind dat heel erg leuk, maar daar kan je niet een hele winkel mee vullen. Daar zijn de kruiden bij gekomen en dat wil ik nog uitbreiden. Ook daar heb ik een opleiding in gedaan. En daarnaast dus de edelstenen, iets wat je kan helpen vanuit de natuur.”

Sinds wanneer zat je aan de Koning Lodewijklaan?

“Nog niet zolang, sinds september. Dat was heel kort, want half december moesten we natuurlijk dicht. Daarvoor zat ik in Zutphen. Ik deed het samen met mijn zusje, maar zij stopte, en het was echt echt te duur voor mij alleen. Ik ben toen een paar keer verhuisd binnen Zutphen, maar uiteindelijk kwam ik dus hier in Apeldoorn terecht in het pand waar ook Annemieke Vreeman zat; eerst maar haar bewegingsstudio en later met haar shopinshop. Ik heb nog geprobeerd dat pand over te nemen, maar dat was echt een flink bedrag wat ik daarvoor moest betalen dan. Ik ben toen gaan nadenken: waarom ga ik het niet helemaal zelf doen en dan gelijk goed: in het centrum.”

Waar kom je te zitten?

“Aan de Beekstraat 1B, naast lijstenmakerij Vogel.”

Heb je het idee dat hier behoefte aan is in Apeldoorn?

“Jazeker. Ik ben ermee begonnen aangezien ik er zelf behoefte aan had. Ik zocht een winkel waar ze de merken verkochten die ik nu zelf verkoop. Die staan namelijk eigenlijk alleen maar op websites, of je moet er echt een stuk verder weg voor reizen, maar online kan je ze niet ruiken. En dan krijg je geen echt advies. Dus toen bedacht ik hem het zelf te gaan doen. Mensen zijn heel enthousiast als ze mij ontdekken. Sinds ik daar aan de Beekstraat rondloop hoor ik veel van winkeliers dat ze nog vaak mensen in de winkel hebben die naar de Brug vragen. Dus die vraag is er wel en de winkel is er nu ook.”

Wanneer ga je open, want dat kan nu natuurlijk nog niet ‘echt’?

“Klopt. Maar dat is niet erg, want er moet nog genoeg gebeuren qua inrichting. Maar zodra de winkels weer open mogen, ze hebben het nu natuurlijk over eind april. Het is even de vraag wanneer ik dan klaar ben, ik hoop met een maandje ongeveer.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!