Mansion24 opent Vintage Furniture Basement

Maandag 29 augustus 2016

Door Redactie

250m2 vol met Mid-Century klassiekers

Nog geen jaar na opening heeft de Apeldoornse beleveniswinkel Mansion24 op het Leienplein zich ontpopt tot een populaire hotspot. Dit is ook in Nederland niet ongemerkt gebleven: de winkel is winnaar van de prestigieuze ‘Dutch Retail Experience Awards’ in de categorie ‘Most Innovative Store 2016’. 

De winkel is per 27 augustus uitgebreid met 200m2 betaalbare vintage furniture waaronder diverse Mid-Century design klassiekers. De meubelen zijn te vinden in de basement van Mansion24.  Aan de muur zal werk worden gepresenteerd van diverse fotografen die meedoen aan de fotobiennale ‘Apeldoorn Fotostad’. In Mansion24 worden reeds menswear, accessoires, muziek, café en events onder één dak gepresenteerd. De winkel is open van woensdag t/m zondag.

Robin Batens, eigenaar Mansion24: ,,Onze 250m2 donkere en sombere basement stond nog leeg en terwijl het alle potentie had om hier iets mee te doen. Ik kwam in contact met Apeldoorner Yordy Dekker die naast zijn baan als kapper en eigenaar van het Kameradvies ook een passie heeft voor vintage meubelen. Hij zocht ruimte om zijn meubelen te presenteren en zo is het balletje gaan rollen Het past uitstekend binnen ons concept en levert een mooie win/win situatie op. “

In de basement zijn o.a. een bank van Propos Hulmefa, een wandkast van Friso Kramer en een wandbureau van Poul Cadovius te vinden. Daarnaast maken stoelen, fauteuils, banken, kasten, lampen en accessoires – waaronder West Germany vazen – onderdeel uit van de collectie. De stijl valt het beste te beschrijven als Mid-Century Modern Design met een vleugje jaren ’80. De collectie wordt telkens aangepast en alles in de basement is te koop.

Het werk van de Apeldoornse fotografen Gerard v/d Wal, Danny Bosman, Ron Floor, Jeffrey de Grijs, Wim Brinkman, Angela Stouten en Anouk Brinkman is nog te bewonderen tot en met 30 oktober aanstaande.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?