Moeder en zoon slaan handen ineen met Fonkelvloeren

Vrijdag 7 mei 2021

Door Redactie

De vloerspecialisten van Fonkelvloeren, Ingeborg Leerkes en Obbe van Zutphen, zijn in eerste plaats moeder en zoon. Die relatie hebben ze begin 2021 uitgebreid en ze zijn nu ook zakenpartners. Met Fonkelvloeren bundelen ze hun gezamenlijke passie voor interieurontwerp en vloeren en leveren vakwerk op maat in Apeldoorn en omstreken. Ze vallen op door hun persoonlijke aanpak: “In plaats van een showroom komen wij langs aan huis”, vertelt Ingeborg. “Bij mensen thuis kun je veel beter advies op maat leveren.”

Een unieke aanpak

De vraag die elk startend bedrijf te wachten staat is wat ze onderscheidt. Natuurlijk leggen ze strakke vloeren in verschillende patronen; visgraat, planken en de steeds populairder worden ‘Hongaarse punt’ en qua aanbod hout en PVC meet Fonkelvloeren zich met andere aanbieders. Onderscheidend is dat ze een Fonkelvloeren private label hebben – een eigen collectie met meer dan zestig verschillende vloeren. Ook wil Fonkelvloeren een aantrekkelijke optie zijn voor mensen die er niet snel aan denken om vloerenleggers in te huren: “Mensen denken vaak dat een vloer laten leggen enorm duur is”, zegt Ingeborg. “Hen willen we laten zien dat dit bij Fonkelvloeren meevalt en daarbij nemen we ook nog heel wat zorgen uit handen.”

“Daarom draait het bij ons om persoonlijk contact—de personal touch”, zegt Ingeborg. Volgens het duo is een vloer dan ook meer dan een verzameling planken. “Op een vloer wordt gelopen, gespeeld en geleefd”, legt Ingeborg uit. “Een mooie vloer maakt het ‘thuis’ en wij helpen mensen die perfecte vloer te vinden.”

“Wanneer mensen Fonkelvloeren bellen krijgen ze daarom ook geen bandje of een receptioniste”, vertelt Ingeborg, “Je krijgt ons aan de lijn.” De eerste stap bij Fonkelvloeren is langskomen om te kijken welke vloer het beste past bij huis, inrichting en levensstijl, waarbij het draait om een goede balans tussen vorm en functie. Het kan natuurlijk ook dat mensen een andere vraag hebben. “We doen ook vloer- en traprenovatie, herstel na waterschade, schuren en zelfs interieuradvies”, vertelt Obbe.

“Dat stuk interieuradvies doet mijn moeder”, legt Obbe uit. “Daarvoor werken we samen met hele goede specialisten. Dat is mooi om te zien, want voor mij draaide het in eerste instantie vooral gewoon om het strak leggen van hoge kwaliteit vloeren. Nu we het samen doen is het meer dan dat—het draait om leefplezier.”

Een familiebedrijf

Een bedrijf beginnen is een hele uitdaging voor een jongen van 21 en elk beetje hulp is mooi meegenomen. Toch zullen de meeste jongens zichzelf nog wel een keer achter hun oren krabben voor ze hun moeder om hulp vragen. Zoons zijn namelijk eigenwijs (zo weten ook moeders) en die willen liever in hun eentje ‘rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan’. Gelukkig is Obbe wijzer dan dat.

Obbe herkende dat zijn moeder precies de kwaliteiten bezat die je nodig hebt om succesvol te ondernemen. Niet vreemd, want Ingeborg runt al 18 jaar een goedlopend evenementenbureau. En toen moeder en zoon in gesprek kwamen over het idee samen een bedrijf te beginnen, bleek er een klik tussen de expertise van Obbe en de ideeën van Ingeborg.

“Hij kan vloeren leggen als de beste, dat zit hem gewoon in de vingers”, vertelt Ingeborg. “Maar zoveel business-ideeën als mijn moeder heb ik niet”, vult Obbe aan. “Niemand, denk ik.” Zo bedachten ze samen het idee voor Fonkelvloeren, dat in korte tijd is uitgegroeid tot een echt bedrijf.

Een hele uitdaging voor een jongen van 21. “Maar samen met mijn moeder komt dat helemaal goed.”

Fonkelvloeren is gespecialiseerd in houten- en PVC-vloeren op maat en onderscheidt zich met hun persoonlijke aanpak. Neem via fonkelvloeren.nl contact op met Ingeborg en Obbe en ze staan zo snel mogelijk bij je op de stoep om je advies op maat te geven over de perfecte vloer.

En ken jij iemand die wel zo’n Fonkelvloer kan gebruiken? Bekijk dan nu de actie op de Facebook of Instagram-pagina van Fonkelvloeren, tag die persoon en wie weet maakt hij/zij kans op 25% korting bij Fonkelvloeren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!