Molenbroek gaat, Oxener komt

Woensdag 8 maart 2017

Door David Levie

Lingerie- en beddenspeciaalzaak Molenbroek aan de Korenstraat houdt medio volgend jaar op te bestaan. Bert Molenbroek heeft geen opvolger. Oxener schoenen heeft aangekondigd de in de Mariastraat gehuurde panden te verruilen voor de locatie Molenbroek. Bert Molenbroek en Peter Rijkers (Oxener) willen vooralsnog niet in de pers uitweiden over hun vertrek c.q verhuizing. ,,Dat doen we in een later stadium’’, licht Bert Molenbroek toe. Bij Molenbroek werken elf dames. Het personeel is over het besluit ingelicht.

Molenbroek (anno 1894) behoort tot de oudste familiebedrijven in Apeldoorn. Bert (53) is de vierde generatie Molenbroek, die op dezelfde locatie aan de Korenstraat een winkel bestiert. Heren- en damesondergoed, lingerie, nachtmode, textiel en alles wat met bedden te maken heeft is in het pand met een souterrain te vinden.

Peter Rijkers geeft samen met zijn vrouw Karin (geboren Oxener) leiding aan drie schoenenzaken en een webshop. Aan de Loseweg is de hoofdvestiging van het Apeldoornse familiebedrijf, de filialen bevinden zich in de Mariastraat. Rijkers maakte in 2011 en 2012 zowel zakelijk als privé een crisis mee. Oxener maakt nu al weer drie jaar winst. De zaak aan de Loseweg blijft waar-ie is.

Afgelopen maand maakte Piet Zoomers (mode) bekend uit de Korenstraat te vertrekken. Als reden gaf het bedrijf uit Wilp aan geen toekomst meer te zien in het centrum van Apeldoorn. De andere winkels in de straat hebben daarentegen een optimistische kijk op de toekomst.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!