Nacho’s Het Stadscafé in landelijke top 10

Donderdag 22 oktober 2020

Door Redactie

Het Stadscafé

Nacho’s. Ze zijn bijna niet meer weg te denken uit de restaurants en cafés. Als lekker hapje of als avondmaaltijd, ze vliegen over de toonbank bij veel ondernemers. Daarom testte Santa Maria nacho’s door het hele land door het hele land heen. Met in deze landelijke top 10: de nacho’s van Het Stadscafé in Apeldoorn.

Het Stadscafé eindigde op plek nummer 5. “Geweldig”, vindt manager Stefan Kanne. “Dat hadden we niet verwacht. Het is een mooie plek, vooral als je ziet wat de andere zaken zijn.” Dan heeft Stefan het over onder meer Hick’s Diner uit Amsterdam als aanvoerder van de lijst en daaronder Bobs Latin Mexican uit Alphen aan de Rijn, Black Smoke uit Rotterdam op plek nummer 3 en net boven het Stadscafé staat foodtruck The Nachobar.

Mystery visit

In totaal werden er 80 gerechten van zaken door heel Nederland genomineerd. “Helaas konden we niet alle 80 gerechten proeven. Daarom is er – op basis van originaliteit en presentatie – een voorselectie gemaakt van 40 horecazaken”, meldt Santa Maria op de website. “Bij deze zaken heeft een ‘mystery visit’ plaatsgevonden en is het nachogerecht beoordeeld op smaak, originaliteit en presentatie. De gemiddelde eindscore bepaalt de positie in de totale lijst.”

“Of ze langs zijn geweest weet ik niet”, bekent Stefan. “Zover ik weet was het gewoon ‘maak je nacho’s en presenteer ze zoals elke dag’. Dat hebben we dus gedaan en resulteerde dus in 5de van Nederland.” Het Stadscafé is dus de enige Apeldoornse zaak in de lijst. “Hopelijk kunnen we snel weer open, zodat iedereen weer kan genieten van de nacho’s en alle andere gerechten.” Maar wat maakt die nacho’s nou zo lekker dat ze in een landelijke top 10 eindigen? Stefan weet het wel: “De juiste knapperigheid van de nacho’s met de juiste vulling gemixt en kaas erbij”, concludeert hij. “En uiteraard met zure room en guacamole.”

Nacho-nale roem

De nachogerechten die in de top 10 zijn winnen een ‘De Beste Nacho’s van Nederland’-pakket met POS-materialen zoals stickers, tafelkaartjes en een poster. “En natuurlijk nacho-nale roem”, zegt Santa Maria. “Want de Nacho top 10 maken we bekend via onze social media kanalen en in verschillende horecavakbladen.”

 

https://www.facebook.com/StadscafeApeldoorn/posts/3619448928077362

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!