Niet iedereen blij met dranghekken voor eenrichtingsverkeer binnenstad

Maandag 1 juni 2020

Door Redactie

Floor Huisman

Heel fijn natuurlijk, dat de terrassen weer open zijn. En dat dat met wat aanpassingen gepaard gaat, daar heeft het overgrote deel van de ondernemers geen problemen mee. Maar als dat ervoor zorgt dat klanten je zaak amper meer kunnen bereiken, dan wordt het een ander verhaal. Dat vindt Floor Huisman van Evi’s Lunchroom aan de Hoofdstraat 166. Door de dranghekken moeten mensen een flink stuk omlopen als ze bij haar wat willen eten of drinken. En de vraag is of ze dat dan ook doen.

,,Deze situatie is voor mij natuurlijk super nadelig”, meldt Floor. ,,Ik zit al het rustigere stuk van de stad maar nu mensen daar ook niet meer in mogen verwacht ik dat mensen eerder ergens anders gaan zitten. Omdat ze voor mij helemaal om moeten lopen.”

Ze meldt dat ze de hekken sowieso erg overdreven vindt. ,,Had dat dan gedaan begin van de corona, niet nu wij allemaal weer open mogen. Ik zou dan zeggen werk met lijnen op de grond. Ik heb ook een bejaard stel die altijd koffie komt drinken als stop om even uit te rusten. Voor hun is dit al helemaal geen doen.”

Voor Floor is het dan ook de vraag of het wel zin heeft dat ze weer open mag. ,,Ik ben wel heel blij natuurlijk dat ik weer open mag, maar als ik geen inkomsten straks heb had ik beter niet open kunnen gaan.”

De moeder van Floor, eigenaresse van Farmer’s Steakhouse, plaatste naar aanleiding van de hele situatie het onderstaande bericht op Facebook:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!