De Veluwe maandkaart

Vrijdag 28 oktober 2016

Door Redactie

Een passie voor attracties? Met één kaart, voor één prijs, toegang tot 15 topattracties op de Veluwe. Vier inwoners uit Apeldoorn willen de schoonheid en de attracties van de Veluwe toegankelijk maken voor iedereen. Door middel van het kopen van een kaart kun je 30 dagen lang bij 15 topattracties op de Veluwe naar binnen. De uitgifte van de kaart staat gepland vanaf de start van het seizoen 2017.

Marco Wentink, een van de initiatiefnemers, is al twee en een half jaar bezig met de kaart. ,,Toeristen die bijvoorbeeld twee weken op vakantie gaan hier, besparen op attracties door maar één, hoogstens twee parken te bezoeken. Met deze kaart is het een stuk rendabeler geworden om meerdere te bezoeken.’’

Op dit moment worden nog gesprekken gevoerd met parken en attracties in het Veluwegebied. Enkele parken hebben al interesse getoond en er zijn al toezeggingen gedaan, maar door wie geeft Wentink nog niet prijs. Ook die parken hebben er baat bij, vindt hij. ,,Ze weten heel goed welke bezoekers ze wél krijgen, maar niet welke niet. De toeristen bezoeken veel meer parken in de tijd dat ze hier zijn en zo wordt het aanbod verbreed.” Ook worden al enkele toeristische platforms aangeboord om de kaart bekendheid te geven, in de hoop dat de kaart in april 2017 een goede start kan maken.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?