Nieuwe Snackbar in Apeldoorn: ’t Friethuus’ opent haar deuren

Donderdag 27 juni 2024

Door Kevin van Es

Apeldoorn heeft sinds kort een nieuwe snackbar, ’t Friethuus, onder leiding van Henriette Samwel (41). De horecaonderneemster is een echte Apeldoorner. “Geboren en getogen. Behalve een uitstapje van één jaar naar Zwolle heb ik hier altijd gewoond.” De eigenaresse is druk bezig met het smeren van broodjes: “Via Thuisbezorgd gaat het zo nu en dan helemaal los!”

Geboren in de snackbar

De keuze voor een snackbar was een typisch gevalletje van ‘één plus één is twee’, zo legt Henriette uit: “Je kunt wel zeggen dat ik tussen de snacks geboren ben, mijn ouders hebben een snackbar in Vierhouten gehad.” Henriette zelf heeft ook altijd in de horeca gewerkt: “Van fastfoodketens tot cafetaria’s, het heeft mij altijd getrokken.” Ook de drukte bevalt de geboren en getogen Apeldoorner goed: “Tussen vier uur en acht uur moet je aanstaan, hoe drukker het is des te beter ik functioneer.”

Einde Dejavu?

Henriette runt de toko aan de Asselsestraat samen met haar vriend Stanley, met wie ze ook lunchroom en nachtclub Dejavu bezit. Al gaat dat niet lang meer duren: “Dejavu gaan we verkopen. Het was niet te combineren met de snackbar en de kosten zijn gewoon enorm hoog. De keuze is op ’t Friethuus gevallen.”

Voor het duo gaat een droom in vervulling: “We wilden dit al heel lang, en dit keer was de locatie perfect. Bijna alles was al aanwezig in het pand, we hebben een extra frituurpan en nieuwe digitale menuborden besteld. Daarnaast zijn we nog op zoek naar bezorgers. “ Ook de locatie kan Samwel bekoren: “Ik vind het een mooie plek. Behalve dat ik soms een ijsje haalde bij ijssalon van Swoll, kwam ik niet vaak in de Asselsestraat. Het is een erg drukke straat met veel doorgang.”

Vergunning

Naast het afleveren van bestellingen, hoopt het stel zo snel mogelijk haar gasten te mogen ontvangen: “Het aanvragen van een vergunning duurt meestal even. Wanneer we deze hebben staat de grote opening op de agenda. Even een feestje bouwen met allerlei hapjes en ijsjes voor de kinderen.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!