Nieuwe stichting zet tanden in HaringParty

Zondag 18 maart 2018

Door David Levie

De jaarlijkse HaringParty krijgt een flinke oppepper. Er is een nieuwe stichting opgericht om het evenement te doen uitgroeien tot het grootste ondernemersfeest van de stad. ,,In de afgelopen jaren is er weinig tot niets aan de HaringParty veranderd”, zegt woordvoerder en bestuurslid Michiel Brouwers, in het dagelijks leven directeur van reclamebureau Amazing. ,,Het is tijd om het concept flink aan te passen. Het moet groter, beter en mooier.”

Nu nog komen zo’n 650 Apeldoorners, veelal ondernemers, naar de HaringParty. Als het aan de nieuwe stichting HaringParty ligt zijn er dat er binnen twee jaar zeker duizend. Van zzp’ er tot directeur van een groot Apeldoorn bedrijf. Bedrijven krijgen als sponsor de mogelijk om zich te onderscheiden met een eigen paviljoen waar ze hun gasten kunnen ontvangen. Haring blijft weliswaar de kurk waarop het evenement drijft, maar er is straks op culinair meer re genieten, veel meer.

Stijlvoller, meer allure

Wordt het chiquer? ,,Zo zou ik het niet willen zeggen”, licht Michiel Brouwers toe. ,,Het wordt stijlvoller, meer allure. En dat betekent geen artiest die alle aandacht naar zich toetrekt, maar er komen wel verrassende elementen in. De ontmoeting staat centraal. Het mag ook wat bruisender allemaal. Vandaar ook een soort dresscode. Wit. En een hoedje wordt zeer gewaardeerd.”

De entreeprijs gaat flink omhoog: van 50 euro naar 75 per persoon. Het zakenleven is inmiddels benaderd om als sponsor mee te doen. Denk daarbij aan de haring, hapjes en andere zaken die het feest moeten gaan opluisteren. ,,Het wordt niet langer meer het feest van Sociëteit Marialust. Meer een feest van voor en met heel ondernemend Apeldoorn, inclusief de business-clubs waarbij we ook we ook de topbestuurders van de gemeente Apeldoorn willen betrekken.”

Brouwers spreekt van bruisende drankjes, een veel mooiere aankleding en nieuwe grote tenten. ,,Het moet zo worden, dat iedereen erbij wil zijn. In de zin van : dit mag je niet missen.”

Wat niet verandert is de locatie. De tuinen rond Parksociëteit Marialust. ,,Het is er groot genoeg om met gemak duizend gasten te ontvangen.” Wie het allemaal mee wil maken moet nog even wachten. De eerste Haringparty 2.0 staat op 15 juni gepland.

Meer informatie: www.haringparty-apeldoorn.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!