Ondernemers vinden Apeldoorn mkb-vriendelijkste stad van Nederland

Dinsdag 15 november 2016

Door Redactie

Gerard Oltmans

Apeldoorn is de mkb-vriendelijkste stad van Nederland. Dat blijkt uit een vanmorgen gepresenteerd onderzoek van MKB-Nederland. Het onderzoek is uitgevoerd onder 21.000 ondernemers uit 390 gemeenten. ,,Een prachtige opsteker”, zo typeert wethouder Mark Sandmann de uitverkiezing van Apeldoorn. ,,Van de 36 grootste steden scoren wij als beste, daar ben ik oprecht blij mee. Wij stoppen veel energie in onze contacten met onze bedrijven. Het is mooi dat deze inzet wordt herkend en gewaardeerd.” De gemeente Rijssen-Holten is ‘overall’ de meest mkb-vriendelijkste gemeente, zo werd vanochtend bekend.

De hoge waardering voor Apeldoorn is volgens MKB-Nederland een verrassing. Apeldoorn scoorde eerder aanmerkelijk lager. “Het binnenhalen van evenementen met veel uitstraling zoals de start van de Giro in mei 2016 met extra omzet voor onder meer winkeliers en horeca zal daaraan hebben bijgedragen. Met een rapportcijfer van 7,2 is het duidelijk dat ondernemers tevreden zijn over hun gemeentebestuur, dat de laatste jaren heeft geïnvesteerd in het contact met lokale bedrijven”, aldus MKB-Nederland in een toelichting op het onderzoek. Uit het onderzoek blijkt dat Apeldoorn ook goed scoort op zaken als snelheid van betalen, veiligheid en vergunningverlening.

Door op de ingeslagen weg
Economisch wethouder Mark Sandmann ziet in de uitverkiezing vooral een stimulans om door te gaan op de ingeslagen weg. ,,Natuurlijk zit er af en toe spanning op de lijn tussen ondernemers en de overheid. Maar je moet altijd met elkaar aan de praat blijven. En dat doen wij. De gemeentelijke relatiemanagers en de Apeldoornse bedrijven weten elkaar over en weer steeds beter te vinden”. Ook wijst Sandmann op de werkbezoeken van het college. “Wij trekken als college van B en W iedere dinsdag de gemeente in. Daarbij bezoeken wij ook veel bedrijven. Dat levert ons veel waardevolle informatie op.” Sandmann wijst ook op de goede bereikbaarheid van Apeldoorn. “We liggen strategisch aan de A1 en de A50.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?