Opknappen Eglantier duurt langer dan verwacht

Dinsdag 10 september 2019

Door Amrutha Mol

Het heeft allemaal even wat voeten in de aarde. Al jaren wordt er gewerkt om winkelcentrum de Eglantier in de Apeldoornse wijk de Maten op te knappen. Sinds deze week zijn ze begonnen aan de laatste fase. Maar waarom duurde het zolang  voordat deze laatste fase van start kon gaan?

Het Apeldoornse winkelcentrum de Eglantier is bij veel Apeldoorners bekend. Veel Matenaren en anderen kunnen er terecht voor onder andere hun dagelijkse boodschappen en drogisterijartikelen. Waarschijnlijk is het je wel opgevallen dat het winkelcentrum bezig is met een revitalisatie. Deze is al in 2008 begonnen, maar vanaf deze week is de laatste fase dus van start gegaan. ,,De laatste fase heeft op zich laten wachten, omdat de eigenaar van de kerk De Drie Ranken en de eigenaar van de Eglantier niet dezelfde inzichten hadden over hoe de klus geklaard zou worden’’, vertelt Jos Diependaal, voorzitter van de ondernemersvereniging van de Eglantier.

Vernieuwingen op de Eglantier

De kerk De Drie Ranken krijgt een andere plek, vertelt Jos. ,,Op de oude plek komt een Jumbo supermarkt over zo’n 12 tot 15 maanden. Het Violierenplein zal opnieuw worden ingericht.” In de toekomst zal de Eglantierlaan ook weer toegankelijk zijn op de dinsdagochtenden. De wekelijkse markt verhuist namelijk weer naar het Violierenplein een stukje verderop. Aan de buitenzijden van het winkelcentrum, aan de Eglantierlaan, zullen er verschillende horecagelegenheden komen. Zo verhuist snackbar Charly naar een nieuw plekje aan de buitenzijde van de Eglantier.

De Eglantier blijft bestaan

,,Het Apeldoornse winkelcentrum de Eglantier blijft bestaan, innoveren en voorlopig nog even revitaliseren”, zegt Jos. ,,Er komen nieuwe winkels, onder andere een shoarmazaak en nog wat andere horecagelegenheden. Zo kunnen de bewoners van de Maten en anderen binnenkort winkelen in een nóg bruisender winkelcentrum.’’

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!