Opnieuw maakt Melissa Bosvelt uit Apeldoorn de beste oliebollen

Vrijdag 3 december 2021

Door Tim Uilen

Archief | Melissa Bosvelt

Voor het 2e jaar op rij in de prijzen vallen zal in elke wedstrijd top zijn, zo ook voor de Apeldoornse Melissa Bosvelt. Ze is de eigenaresse van Gebakskraam Bosvelt en staat al 18 jaar in Huissen haar appelflappen, bananenbollen, wafels en donuts te verkopen. Maar haar best scorende item, zoals met de meeste gebakskramen rond deze tijd van het jaar, is de oliebol. Daarmee heeft ze alweer de 1e plek behaald in de verkiezing ‘Bekroond met Goud’ van het Nederlandse Bakkerij Centrum. “Het voelt fantastisch om weer te winnen, echt fantastisch”, legt Melissa uit. “En vooral als vrouw zijnde is het ook fantastisch, het grootste deel van de bakkers is gewoon man. Door te winnen laat ik zien dat ik het ook kan.”

Jong begonnen

“Ik doe dit al sinds mijn 12e, dus ik was nog heel jong toen ik begon, en ik heb een aantal tegenslagen gekend. Als je dan 2 keer deze prijs binnensleept voelt dat fantastisch. Ik kan het eigenlijk gewoon niet uitleggen, ik had het niet verwacht.” Het oliebollen maken is haar een beetje met de paplepel ingegoten en ze heeft veel voor anderen gewerkt voordat ze voor haarzelf begon. Melissa doet het werk ook echt voor haarzelf. “Je wilt gewoon eer van je werk hebben. Dat is eigenlijk waar je het voor doet en als je zo’n bekroning krijgt dan is dat super.”

Het is dus inderdaad al de 2e keer dat ze de prijs binnenhaalt en om dit te doen moet je kritisch naar je product kijken. “Je probeert jezelf altijd een beetje uit te dagen, dat zal in alle wedstrijden zo zijn. Je probeert bepaalde dingen aan te scherpen en verbeteringspunten te vinden in je product. Dit jaar heb ik ook wel wat dingen aangepast aan de oliebollen.”

Klanten

Vorig jaar gaf Melissa zichzelf op voor de prijs, in de hoop om hem binnen te slepen. Dit jaar ging dat iets anders, een klant gaf namelijk de gebakskraam op voor de prijs. “Dat is echt mooi. We hebben een nieuwe kraam en waren ook pas net open, dus ik had er nog helemaal niet over nagedacht. Het inschrijven legde ik nog even naast me neer en toen bleek opeens dat we weer hadden gewonnen.” Melissa staat dus al 18 jaar in Huissen en is daar eigenlijk de vaste gebakskraam. Ze merkt dat mensen het haar ook gunnen, grotendeels natuurlijk dankzij de oliebollen die ze verkoopt. Of Melissa volgend jaar voor de 3e keer in de prijzen valt? Daar heeft ze nog geen seconde over nagedacht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!