Overname door DELA van de baan: toekomst Yarden Apeldoorn in gevaar?

Vrijdag 2 oktober 2020

Door Amrutha Mol

Een van de grootste uitvaartverzekeraars Yarden dreigt failliet te gaan. Dit werd bekend na een recente juridische uitspraak die de verzekeraar verbiedt afgesloten polissen aan te passen. Er was eerst sprake dat DELA het stokje over zou nemen. Maar ook zij zien af van de overname. Wat betekent dit voor Yarden Apeldoorn?

Een woordvoerder van Yarden zegt: “Voor zover ik weet is er nog geen sprake van faillissement. Wel weet ik dat de overname van DELA niet door gaat. Over de vervolgstappen is Yarden zich nu aan het beraden, waarbij het belang van de polishouder voorop staat.” Op de vraag of corona enige invloed heeft op de hele situatie zegt de woordvoerder: “Ik denk niet dat corona invloed heeft gehad op een eventueel dreigend faillissement. Maar nogmaals: er is voor nu dus nog geen sprake van een faillissement. We kunnen gewoon onze diensten blijven leveren.”

Geld toeleggen

De uitvaartorganisatie heeft al een aantal jaren lang verschillende financiële problemen waardoor er een faillissement boven hun hoofd hangt. Zo speelt de aanhoudend lage rente een rol en de 390.000 polissen waar Yarden geld op toelegt. DELA heeft laten weten dat ze de ellende van Yarden er niet bij kunnen gebruiken en daarom afzien van de overname. De Nederlandse Bank kijkt nu naar oplossingen voor het bedrijf.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!