OVVICE vernieuwt in centrum Apeldoorn

Woensdag 22 maart 2017

Door Daniel van Harmelen

OVVICE vernieuwt in de binnenstad van Apeldoorn. Terwijl kantoorruimtes in de kern van Apeldoorn nu één voor één ingevuld worden met appartementen en studio’s, kiest OVVICE ervoor om leegstaande kantoren te gebruiken waar ze voor bedoeld zijn. Aan de Roggestraat wordt zo 4000 m² opgevuld.

Dat ging niet makkelijk, vertelt oprichter en eigenaar van OVVICE Aron Reek bij de opening. ,,Toen we hier kwamen was het een verkavelde, dooie boel. We hebben op de begane grond alles eruit moeten slopen om ruimte te maken voor een bar, een koffiehoek en gemeenschappelijke ruimtes. Dat duurde, met de rest van de werkzaamheden, vier maanden.”

Nu nog huurders 

De kantoren bevinden zich op de bovenverdiepingen, de kern van het kantorenconcept eronder. Het ‘sociale hart’ moet ondernemers met elkaar in contact brengen. Er zijn gemeenschappelijke overlegruimtes die gereserveerd kunnen worden, en er is een koffiebar. Dat laatste is niet per sé vernieuwend, meer kantoren hebben dat. Op de vraag waar de beloofde vernieuwing hem dan wel in zit, vertelt Reek dat ze een koffiebar hebben met een echte barista en de mogelijkheid om koffie met een app te bestellen. Die wordt dan langs gebracht. Daarnaast kunnen OVVICE-huurders terecht bij alle andere kantoren van de keten om mensen te ontmoeten en een kop koffie te drinken, vult Reek aan.

Het sociale hart ziet er gelikt uit, maar de kantoren zijn nog grotendeels leeg. Reek lijkt voor een uitdaging te staan: vijf verdiepingen met kantoren vullen in het huidige klimaat. Alleen de eerste verdieping is tot nu toe gevuld. Op dit moment voert OVVICE gesprekken met een ‘aantal grote partijen’ die hele of halve vloeren willen afhuren. Wie dat zijn, houdt Reek nog even voor zich.

Tot nu toe tevreden 

Huurders die al wél ingetrokken zijn, zijn tot nu toe tevreden. ,,Het is het gemak. Ik kan hier met een pasje in en uit wanneer ik wil.” Wim van Ommen van Aksi Automatisering was de eerste huurder van het nieuwe OVVICE-pand. ,,Ik was zelfs veel te vroeg. We moesten snel een plek hebben. Tussen de werkzaamheden door zijn wij in december al ingetrokken. Het bevalt zeer, kan ik nu zeggen.” Het enige minpunt dat Van Ommen kan noemen, is dat de kantoren gehorig zijn.

Annefleur Verveld van Young Capital is vooral blij met de locatie. Zij huurt pas sinds kort en vertrok uit het HNK-gebouw in Apeldoorn Noord. ,,De koffiebar is hier beter, ja. Maar dat is niet de reden dat wij vertrokken, natuurlijk. We wilden meer ruimte en konden die hier krijgen.” De doelgroep van Young Capital reist veel met het openbaar vervoer: ,,Dus een plek op loopafstand van het station is een uitkomst voor ons.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?