Piet Zoomers weg uit Apeldoorn

Dinsdag 28 februari 2017

Door Daniel van Harmelen

Piet Zoomers vertrekt per 1 juni uit de Korenstraat. Directeur Van Roon heeft geen vertrouwen meer in de toekomst van de Apeldoornse binnenstad. Ondernemers in de straat zijn met stomheid geslagen.

Na vijf jaar trekt Piet Zoomers de stekker uit het filiaal in Apeldoorn. Directeur Richard van Roon spreekt van een moeilijke keuze. ,,In Apeldoorn loopt het aantal bezoekers terug, andere winkels vertrekken ook. Wij hebben er gewoon geen vertrouwen meer in.” Van Roon vertrouwt erop dat de Apeldoornse klant de rit naar Wilp wel wil maken. ,,Apeldoorn ligt onder de rook van Wilp. Daar hebben we gratis parkeren, een grote, ruime winkel en de mogelijkheid om een hapje te eten. Dat hebben we niet in Apeldoorn.”

De kledingzaak hakt de knoop door nu het huurcontract afloopt. ,,Dan sta je voor een keuze: Wil je nog vier of vijf jaar op die locatie zitten? Wat ons betreft niet. Als het contract nog twee jaar had geduurd, dan hadden we het nog twee jaar uitgezeten. Maar we hebben nu de kans om te vertrekken, dus doen we dat”, legt Van Roon uit. Enkele maanden geleden vertrok de keten ook al uit de binnenstad van Doetinchem.

Mark en Joke van Hunnik hebben hun winkel Noa Noa For Women tegenover die van Piet Zoomers. Zij reageren verbaasd op het nieuws. ,,Piet Zoomers weg, dat wisten we niet. Wat we daarvan vinden? Wij merken dat de markt aantrekt. We zijn in de achterliggende periode, net als andere ondernemers in de Korenstraat, blijven investeren in onze winkelconcepten. Er is in de Korenstraat een mooi divers aanbod van winkels. Wij kijken juist met vertrouwen naar de toekomst.”

Ook bij Purdey en kledingwinkel Eigen heerst de verbazing. De winkels die ook in de Korenstraat liggen, hebben wél vertrouwen in de toekomst van de Apeldoornse binnenstad, bevestigen ze. ,,Nieuwe rondes, nieuwe kansen, dat kan ik ervan zeggen”, reageert Herriëtte van Rooijen van Eigen. Bij Purdy hopen de dames achter de kassa dat ,,de nieuwe winkel bij de Korenstraat past”.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag ons Apeldoorns nieuws in de mail
De beste berichten en verhalen van onze redactie
1.500 Apeldoornse gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!