Rode Kruis Apeldoorn gaat weer ruim over streefbedrag heen

Zaterdag 21 december 2019

Door Redactie

Reanimeren. Je hoopt, als je het kan, het nooit te hoeven toepassen. Maar mocht er zich toch een situatie voordoen waarbij het nodig is, dan is het wel fijn als je het wél kan. Het Rode Kruis Apeldoorn leerde de afgelopen dagen (donderdag 19 tot en met zaterdag 21 december) aan 170 Apeldoorners, en ook niet- Apeldoorners, hoe ze dit moeten doen. En daarbij ging het Rode Kruis Apeldoorn ruim over het streefbedrag heen wat ze van tevoren hadden bedacht.

Voor het 6e jaar op rij hield het Rode Kruis Apeldoorn deze actie, waarbij de opbrengst naar ‘3FM Serious Request:The Lifeline’ gaat. Deelnemers konden kiezen uit 3 opties: een cursus reanimatie+AED voor volwassenen, een herhalingscursus hiervoor of een cursus reanimatie+AED aan baby’s, volwassenen en kinderen. De eerste cursus duurde 4 uur, de herhaling 2 uur en het volledige pakket 6 uur. En dat alles voor een gereduceerd tarief, al mochten deelnemers natuurlijk ook de volle mep betalen, maar dan dus voor het goede doel.

Allerlei redenen

Deelnemers hadden verschillende redenen om mee te doen aan de actie. Zo gaf iemand aan te willen leren reanimeren, omdat haar man kort geleden overleed aan een hartstilstand. Iemand anders vertelde een man te hebben gevonden die hulp nodig had, maar dat ze niet wist wat ze moest doen. Een certificaat voor reanimatie+AED is 2 jaar geldig, maar het Rode Kruis adviseert deelnemers zich elk jaar te laten ‘bijscholen’. ,,Mijn certificaat was eigenlijk nog een jaar geldig, maar ik merk vaak al na een jaar dat je kennis wat is weggezakt”, meldt een cursist. ,,Ik heb veel ‘oja-momentjes’ altijd tijdens de uitleg, dus het is wel goed om het weer fris in je geheugen te hebben.”

Tot nu toe is er volgens de teller op de ‘Kom in Actie-pagina’ 5830 euro opgehaald en het Rode Kruis stelde als doel 5000 euro bij elkaar te krijgen. ,,Meestal gaan we wel over het streefbedrag heen, maar dit jaar is wel één van de hoogste jaren”, meldt Jan Veldhuis. ,,Alleen 2017 was hoger, toen het Glazen Huis van 3FM in Apeldoorn stond.”

UPDATE zondag 22 december: Het Rode Kruis Apeldoorn heeft bij het Chequepoint in Deventer een cheque ingeleverd bij 3FM Serious Request: The Lifeline van 6030 euro.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!