Ruim 15.000 ‘wilde’ euro’s in 4,5 uur tijd

Zondag 25 september 2016

Door Gerard Oltmans

Elk jaar houdt de Soroptimisten Club Apeldoorn een Wildfair waarvan de opbrengst ten goede komt aan een goed doel. Dit jaar is het een gezinsvervangend tehuis in Kwa Mrefu in Tanzania. Het Kicheko Children’s Home staat onder leiding van de Apeldoornse Carolien Harleman.

De Wildfair had als thema…. ‘Cultuur en Culinair’ en dat vertaalde zich het beste in het wel aanwezige wild. Dat was opgezet of eetbaar en als kunstvorm natuurlijk.

Het was enorm gezellig met mooie, fijne muziek, goede wijnen, goede vrienden en warme zon dus deed de horeca goede zaken want iedereen bleef hangen. Heerlijk aan een tafeltje, kijken naar de eters, naar elkaar of naar een ‘vlucht’ schapen die af en toe over het terrein gedirigeerd werd. Kinderen onder de pannen bij de ‘Knuffelsteen’ of met een wedstrijd-orgeldraaien met de Blauwe Iris.

Stukje kaas, biertje, nieuwe hoed en kijken naar het skelet van de MiniStek een ‘tiny house’ in aanbouw. Kijken bij de Stadsakkers en uitleg krijgen over Hollandse boerenkool, Russische boerenkool en Palmkool. Pizza’tje snaaien bij ‘Puur Genieten’ en daarna door de maisvelden terug naar de auto of fiets. Moe, rozig en voldaan; herfst op zijn best.

Wellicht door een nieuwe locatie of door het fantastische weer, maar het was minder druk en dat vertaalde zich ook in de opbrengst. Minderdan vorig jaar maar nog altijd een prachtige  15.500 euro. In 4,5 uur tijd, iets om trots op te zijn.

www.wildfairapeldoorn.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?