Secret Pizzeria opent in Apeldoornse binnenstad

Dinsdag 13 oktober 2020

Door Amrutha Mol

Simon Giaccotto van Viva La Pizza en Mark Reiman van de City Lounge openen aankomende zaterdag, 17 oktober, samen een nieuw pizzarestaurant in het voormalige pand van Sardegna, aan de van Kinsbergenstraat 6. De 2 ondernemers zetten het concept op voor een half jaar en hopen daarna weer verder te kunnen gaan met hun eigen ondernemingen.

Secret Pizzeria komt dus voor een half jaar in de Apeldoornse binnenstad. Het wordt een concept waarbij je samen met je vrienden, familie, collega’s en kennissen verschillende pizza’s kunt proeven. Daarnaast zijn er een aantal anti pasti’s en Italiaanse toetjes te bestellen. Simon licht meer toe over het hoe en waarom.

Waarom ga je van een mobiele pizzeria naar een restaurant?

“Dit concept staat tot en met 1 mei 2021 en daarna gaan Mark en ik ons weer bezig houden met onze eigen ondernemingen, los van elkaar. We willen hiermee de winter doorkomen, omdat de meeste cateringen zijn afgezegd, dit in verband met corona. Het pand aan de van Kinsbergenstraat 6 kwam vrij en toen hadden Mark en ik al snel besloten om hier een nieuw restaurant te openen.”

Wat gebeurt er met de mobiele pizzeria?

“We hebben nog ongeveer 15 procent van de catering, maar er is veel afzegging. Dat komt mede door de corona. Van een secret pizzeria gaan we nu tijdelijk naar een restaurant. We hebben nog een grote achterban van de secret pizzeria, dus dat is mooi. Secret pizzeria stopt tijdelijk, want we gaan nu dus het restaurant doen.”

Stop je ook met de catering?

“Nee, we stoppen niet met catering, maar het is nu het laagseizoen en corona, dus het cateren staat wel op een lager pitje.”

Ben je niet bang voor concurrentie?

“Nee, ik ben niet bang voor concurrentie, want ik geloof dat alle pizzeria’s in Apeldoorn hun eigen publiek hebben. Wij hebben nog een trouwe achterban van de secret pizzeria avonden, dus die nemen we mooi mee naar het restaurant.”

Wat maakt jouw restaurant onderscheidend?

“Voor een bepaald bedrag heb je een pizzaproeverij. Daarbij kun je verschillende pizza’s proeven en deze kun je ook samen delen met andere mensen. We hebben naast klassieke pizza’s ook speciale pizza’s, waaronder een pizza met lamsgehakt. Alle pizza’s van de kaart staan ook in mijn boek: De Pizzabijbel. Daarnaast hebben we nog 3 zoete pizza’s.”

Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?

“Mark en ik kennen elkaar als ondernemers, we hadden samen het probleem dat we minder werk hadden door de coronacrisis. Dus we zochten samen een nieuwe uitdaging. Mark doet de voorkant, dus de bediening, wijnkaart en al dat soort dingen en ik doe alles aan de achterkant, dus de keuken.”

Wanneer komt het restaurant er?

“We gaan vrijdag 16 oktober proefdraaien voor een groep genodigde gasten en zaterdag 17 oktober gaan we open voor publiek.”

Wat voor eten is er, naast pizza?

“We serveren een aantal antipasti gerechten en toetjes zoals pannacota en tiramisu. Maar daarnaast serveren we alleen maar pizza. We serveren geen pasta’s of iets dergelijks.”

Wat is het concept?

“We hebben een stuk of 10 klassieke pizza’s, 5 specials en nog 3 bijzondere pizza’s. Daarnaast hebben we wisselende pizza’s en de bekende Nutella pizza. Je kunt van de kaart een pizza kiezen en je kunt pizza’s bij bestellen. Het concept is dat je samen blijft eten.”

Waarom deze stap om een nieuw restaurant te openen?

“Het kwam eigenlijk door de coronacrisis. Het is een beetje uit nood geboren. We moesten een nieuw plan bedenken om omzet te genereren en dan wordt je creatief. Dus vandaar dat dit concept er is gekomen.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!