Serious People: rocken in De Boerderij

Zaterdag 26 augustus 2017

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Wekelijks is op Apeldoorn Direct een bijdrage te lezen in de serie ‘Serious People’. Dit in het kader van het evenement 3FM Serious Request. Van 18 tot en met 24 december staat het Glazen Huis van radiozender 3FM op het marktplein. In Apeldoorn zijn al flink wat mensen bezig met het bedenken van ideeën om geld in te zamelen. Vandaag is het woord aan voorzitter van De Boerderij in Beekbergen, Veronique Brink, over de speciale muziekavond voor een zeer breed publiek.

Wat gaan jullie doen voor Serious Request?
,,Wij organiseren op 16 december een muziekavond met vier acts. Hiermee brengen we iets wat leuk is voor een heel breed publiek. De openingsact bijvoorbeeld wordt gedaan door de meest toonaangevende Digeridoospeler van Nederland, Michiel Teijgeler. Daarna speelt Noisy Neighbours, de band speelt pop en rock uit de jaren ’60 ’70 en ’80, van de Beatles tot Joe Cocker. Het derde optreden wordt verzorgd door de bluesband Stranger In Town. Met hun repertoire, van traditioneel tot modern, herkent iedere bleusliefhebber zijn platenkast. En tot slot treedt Americana Unlimited op. De band laat country, blues, folk en rock samensmelten en ze spelen het hun eigen twist muziek van Ilse de Lange tot Dire Straits.”

Hoe lang speelt dit idee al?
,,Oud voorzitter van De Boerderij Debbie Engel houdt zich vanuit de gemeente bezig met SR en zij benaderde ons met de vraag of wij ook plannen hadden om mee te doen. We waren enthousiast en dachten meteen aan een muziekavond. In februari jl. was Harry Kaal van Americana Unlimited als bezoeker bij De Boerderij en hij was heel enthousiast over onze locatie. Hij vroeg of het mogelijk was een keer bij ons op te treden met zijn band. De agenda stond dat helaas niet toe. Door ons initiatief voor SR was het ineens wel mogelijk iets samen te doen. We benaderden Harry en hij was meteen enthousiast. Hiermee was meteen de eerste stap naar de verdere organisatie van de muziekavond gezet.”

Wat denk je op te halen?
,,Dat is lastig te zeggen. De bedoeling is dat de entree van vijf euro per persoon volledig naar het goede doel gaat. Daarnaast voegen wij daar vanuit De Boerderij nog 20 cent per verkochte consumptie aan toe. Er kunnen 300 mensen in en het zou te gek zijn als we dat halen. Aan ons zal het niet liggen, wij doen heel erg ons best.”

Hoe vind je het dat 3FM Serious Request naar Apeldoorn komt?
,,Te gek en super gaaf voor de horeca in Apeldoorn. En ik ben ook heel enthousiast over het gekozen doel. Het zou geweldig zijn dat wij daar ook wat in kunnen betekenen. Met ons programma dat bestemd is voor jong en oud en voor elke muziekliefhebber wat wils, moeten we de 300 bezoekers toch halen. Aan ons zal het niet liggen, we nodigen iedereen van harte uit.”

Zet alvast 16 december in je agenda vanaf 20:30 uur: muziekavond met vier acts in De Boerderij in Beekbergen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Portretten SeriousPeople

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!