Technicampus in Stedendriehoek

Dinsdag 21 augustus 2012

Door Redactie

Apeldoorn Direct

Goed nieuws voor de bedrijven in Apeldoorn en de rest van de Stedendriehoek die op zoek zijn naar technisch geschoold persioneel. De stuurgroep Technicampus is heeft het groene licht gegeven voor een techniekcentrum voor de Stedendriehoek, weet het zakenmagazine Driesteden Business te melden.

Technicampus heeft als doel jongeren op te leiden tot vakmensen in de installatietechniek, metaal of elektrotechniek. Het zal dan gaan om BBL-opleidingen (Beroeps Begeleidende Leerweg).

Bedrijven in deze regio maken er geen geheim van dat ze op technisch gebied genoeg werk hebben liggen, maar in de regio weinig personeel met de juiste kennis aanwezig is, om deze technische vacatures in te vullen. Bedrijven zijn genoodzaakt om buiten de regio personeel te werven. Dat gaat niet altijd even makkelijk, aangezien niet iedereen wil verhuizen naar onze regio.

De roep om goed geschoold technisch personeel lijkt nu te worden ingewilligd dankzij een samenwerking tussen onder meer ROC Aventus, de opleidingsbedrijven De TechnO (groot-metaal), SMS/Opleidings Bedrijf Metaal (klein-metaal), Installatiewerk Oost en Flevoland en het Platform Techniek Stedendriehoek. Hogeschool Saxion werkt hier ook graag aan mee.

Universiteit Twente is enthousiast, maar nog niet aan boord. Datzelfde geldt voor de bouwsector. Vermoedelijk komt de Technicampus in Deventer. Waar exact is nog niet bekend, evenals de rol die Apeldoorn in de verdere ontwikkeling zal gaan spelen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!