Toch nog wat verdienen in deze tijd: van horecazaak naar pop-up kerststore

Dinsdag 27 oktober 2020

Door Redactie

Veel ondernemers, vooral horecaondernemers, lopen tegen problematiek aan die veroorzaakt wordt door de coronacrisis. De zaak (tijdelijk) sluiten en even geen gasten meer mogen ontvangen in de lunchroom bijvoorbeeld. Welke alternatieven zijn er dan om toch nog inkomen te genereren? Floor Huisman van Evi’s lunchroom wist daar wel raad mee: ze opent vanaf komende woensdag, 28 oktober, een kerst pop-up store in het pand van Evi’s lunchroom aan de Hoofdstraat 166.

Decoraties en koffie

Floor laat weten dat ze vooral kerstballen en decoraties gaat verkopen. Maar voor een koffie to-go kan je er ook nog terecht. Floor vertelt: “We blijven de high tea, lunch en borrel boxen er bij doen. En je kunt ook lekker koffie en warme chocolademelk to-go krijgen. Ik ga van woensdag tot en met zaterdag open van 12.00 uur tot 17.00 uur.” Floor deed inspiratie op bij andere ondernemers: “Ik zag het concept voorbijkomen bij andere ondernemers en dacht dat het leuk was om dit ook te gaan doen. Volgens mij heeft nog niemand dit in de binnenstad. Achteraf gezien was het wel een stap die bij mij past, ik hou namelijk heel erg van Kerstmis. Het liefste zet ik de kerstboom al begin november op. In de pop-up store zijn kerstballen, -lichtjes en decoraties te vinden. Er is nog geen eind datum voor de pop up, het ligt eraan wat de ontwikkelingen gaan zijn omtrent corona. Maar waarschijnlijk blijft de store tot na de Kerst, mocht de lunchroom weer open maak ik in de zaal allemaal tafels!”

(Kerst)cadeauwinkel

Niet alleen de Apeldoornse onderneemster Floor Huisman opent een kerst pop-up store. Frank Henneberke en Erna Henneberke van Life’s Delicious openen aan Molecatenlaan 24c ook een kerstcadeauwinkel. Erna zegt hierover: “Wij hebben al een klein cadeauwinkeltje aan de Molecatenlaan 18B. Er stond een pand leeg en toen had ik bedacht om daar kerstpakketten en andere spullen te gaan verkopen. Het was een samenloop van omstandigheden. Van het lege pand konden wij mooi een (kerst)cadeauwinkel maken.

Het is wel echt een cadeauwinkel en geen kerstwinkel. Wij verkopen veel meer dan alleen kerstspullen. Wij verkopen cadeaus voor iedereen, van de werkster tot en met relatiegeschenken.” Erna had al vrij snel besloten dat ze een (kerst)cadeauwinkel wilde openen in het lege pand en zegt: “Binnen een paar uur hadden wij al besloten dat we dit concept wilde uitvoeren. Het snelle beslissingen maken hoort bij het ondernemerschap. We zijn vanaf 21 oktober 2020 geopend en hebben nog geen einddatum. Dus voorlopig kun je bij ons terecht voor kerstkoeken, tapenades, truffelchips, thee en theemokken, pasta’s en sauzen, maar ook kaarsen en kandelaars. Bijna alles is eetgerelateerd. Ik heb wel de verwachting dat het goed gaat lopen, anders had ik dit idee ook niet uitgevoerd.”

Wim’s KerstKamer

Ook Wim van Eendenburg opende dit jaar aan de Eendrachtstraat 101 de KerstKamer een winkel vol met kerstspullen waar je terecht kan voor al je kerstdecoraties. Wim zit normaal in de evenementenbranche en organiseert onder andere Spirit of Winter bij Paleis Het Loo. Nu dit niet door kan gaan besloot Wim om de KerstKamer te openen. Hij zegt: “Nu de events uitvallen en het pand beschikbaar was heb ik deze kans gepakt en ben ik dit gaan doen. Alles kwam als het ware samen. Het idee schoot me te binnen en ik ben dit gaan doen omdat ik ook affiniteit heb met de branche.”

Bij de kerstkamer kun je terecht voor allerlei kerst gerelateerde spullen: “We hebben een afwisselend assortiment met later in het jaar kerstbomen en kerstkransen, maar ook kerstlampen en andere decoraties. Naast dat hebben we ook nog leuke plantjes en een kast vol streekproducten.” Donderdag 22 oktober is de KerstKamer open gegaan en Wim vertelt hierover: “We zijn een beetje aan het indraaien nu. Maar het kan zo maar zijn dat we onze openingstijden- en dagen verruimen. Daarvoor moet je onze Facebook pagina maar even in de gaten houden. We zijn open tot 5 januari en hopen dat het net zo goed blijft lopen als in de eerste 3 dagen. Er komen leuke mensen, er zijn leuke spullen te koop en we hebben veel zin om dit concept tot een succes te maken.”

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!