Toch Oktoberfest in Apeldoorn

Maandag 12 oktober 2020

Door Redactie

Archief | Gerard Oltmans

Lederhosen, een dirndl jurk, meters bier… Het zou er allemaal niet zijn dit jaar. Maar nu is er toch besloten dat er toch een Oktoberfest komt in Apeldoorn.

“Besloten is een zogenaamde pop-up editie te organiseren met maximaal 499 gasten”, meldt Dani Levy namens de organisatie. “Het gebrek aan de sinds enkele jaren vertrouwde gezelligheid op het Zwitsalterrein was de aanleiding om toch een ‘coronaproof editie’ neer te zetten, compleet met Apeldoornse artiesten zoals Party Harry en DJ Chiel.” Deelname is mogelijk voor zowel particulieren als bedrijven. “Allemaal op 1,5 meter afstand natuurlijk”, benadrukt Dani. Het event vindt komende vrijdag al plaats, 16 oktober, vanaf 16.30 uur. De locatie wordt later online bekend gemaakt.

Goed werkend concept

Het besluit van de organisatie voelt misschien wat gek. “Wij waren al heel lang bezig met het bedenken van dit concept”, legt Dani uit. “We hebben een goed werkend concept uitgedacht dat aansluit op de regels. We hebben hier goed over nagedacht en wilden het gewoon gaan doen. Het wordt een gratis editie die toegankelijk is voor 499 mensen. Dat aantal wordt verspreid over meerdere locaties.”

Op de vraag of ze niet liever de persconferentie van morgenavond (13 oktober) wilden afwachten, zegt Dani: “We hadden alles al in gang gezet en hadden geen persconferentie verwacht. Als morgen bekend wordt dat het niet mag, dan doen we het niet. Bij ons staat de gezondheid van de mensen voorop en dat waarborgen we ook door middel van goede regels.”

Online

Wie goed kijkt op de Facebookpagina van het evenement ziet dat het Oktoberfest dit jaar een online editie wordt. “De bedoeling dat de gasten in hun outfit rond 16.30 uur klaar zitten in inloggen via de website. Je Oktoberfest-pakket (12 bier, borrelballen en aankleding) kun je voor 12,99 euro bestellen.”

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!