Verhuizing en flinke uitbreiding voor Keurhorst

Dinsdag 14 februari 2017

Door Redactie

Het is een droom voor Hans en Marina Keurhorst die uitkomt. De jubilerende bakker, die al tien jaar de bakkerij aan de Asselsestraat 51 runt, gaat verhuizen met zijn bedrijf. Eind deze week zal de schop de grond ingaan op het braakliggende terrein op de hoek van de Asselsestraat en de Roggesstraat, tegenover Van Swoll IJs. Daar zal een pand gebouwd worden waarin de bakkerij zal komen te zitten, de bakkerswinkel en daar bovenop twee ruime appartementen.

,,Het wordt één groot pand, maar vanaf de buitenkant lijken het 3 units”, licht Hans toe terwijl hij trots de ontwerpen laat zien. ,,Al met al zal het 380 vierkante meter worden. De planning is dat het allemaal rond de zomer klaar is en in het najaar willen we dan graag open. We zullen dan dus het pand waarin we nu zitten na tien jaar gaan verlaten.”

De bakker zegt erg blij te zijn met zoveel ruimte. ,,Het wordt ook voornamelijk glas, dus iedereen kan gewoon naar binnenkijken, dat geeft gelijk een stuk openheid naar de klanten toe. En we kunnen door die extra ruimte ook meer van ons assortiment laten zien. Zo hebben we bijvoorbeeld een groot assortiment op het gebied van spelt- en desembrood. Dat kunnen we in de nieuwe winkel ook echt laten zien.”

Voor de deur van het nieuwe pand zal een terras komen, vertelt Hans. ,,Een intiem pleintje waar we het in de toekomst leuk gaan aankleden met wat stoeltjes en tafeltjes. En binnen komen ook plekken waar je gezellig kunt lunchen.” Toch benadrukt hij dat het concept qua bakkerij niet zal veranderen. ,,We blijven gewoon dezelfde, alleen dan dus wat groter. Onze kracht is onder meer dat Marina in de winkel staat, zij is echt het gezicht. Daarbij hebben we elke week wel iets nieuws in de winkel én we staan bekend om het feit dat we vers belegde broodjes aanbieden. Dat zal allemaal niet veranderen.”

Dat er nu flink uitgebreid gaat worden, is dus een echte droom die uitkomt. ,,Ik ben heel tevreden hiermee. En het leuke is, elk leidinkje en elk draadje hebben we allemaal zelf bedacht. We hebben het hier heel leuk en goed gehad, maar ik heb heel veel zin om over te gaan naar de nieuwe plek.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!