[VIDEO] Winkeliers Beekstraat klaar voor de decembermaand

Woensdag 27 november 2019

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Wim Dal

„Heftig buiten, rustig binnen.” Zo omschrijft Antien Grijseels van Feeën en Feeksen de periode van verbouwing van de Beekstraat ter hoogte van de Marktstraat. De gevestigde winkels aldaar zijn inmiddels weer goed en comfortabel te bereiken. Mariëlle Sneeuw van Lijstenshop Vogel is blij: „Het was inderdaad een zware periode voor ons. We hebben het allemaal de overlast en minder aanloop ervaren.  Gelukkig is het klaar en kunnen we ons richten op de feestelijke decembermaand uitkijken naar het openings event, op zaterdag 14 december aanstaande.”

Van wellness en kunst tot kleding, sieraden en nog veel meer

De winkeliers zijn helemaal klaar voor de decembermaand en nodigen de Apeldoorners van harte uit. Theo van Middelkoop van Hangar-Clothing zegt erover: ,,Ik ben blij dat het voorbij is. We maken er op de 14e een mooi feestje van. Wat mooi is aan dit winkelgebied is dat er veel speciaalzaken zitten in tegenstelling tot de grote ketens in de Hoofdstraat. Ook Bierbrouwer Puik die in februari met zijn brouwerij in het oude laden-en-lossen pand van V&D start, werkt mee.”

“Het openings event is goed voor de straat, we hebben er allemaal zin in.

Buiten checkt Natalie Roeterdink van Shoepimp of de etalage netjes is: „Fijn dat we weer bereikbaar zijn en we hebben allemaal zin in de officiële opening van de straat.” Net als de dames die zich samen richten op schoonheid en wellness, Elske van den Bussche van Ariane Inden Beauty Store & Salons Apeldoorn en Ingeborg Blom van Het Wellnesshuis zien uit naar de decembermaand: „Mensen kunnen hier een behandeling plannen maar ook binnenlopen voor bijvoorbeeld een manicure, of voor een mooi product. Zeker in de mooiste maand van het jaar, is er bij ons veel te vinden.”

Echte ambachtsvrouwen

Mariëlle is bezig met het inlijsten van een schilderwerk: „Hier hou ik van, naast het verkopen en uitlenen van kunst: het inlijsten van mooie werken. Heel ambachtelijk. Het is een superinitiatief dat we nu samen een activiteit organiseren om mensen naar dit deel van het centrum te trekken. Dat heeft de periode van januari tot november ons opgeleverd. Dat we elkaar als ondernemers vonden om meer samen te werken. Het wordt mooi hier, ook nu de Marktstraat er zo goed op aansluit.”

“Voor de decembermaand hebben we mooie aanbiedingen gemaakt en er is voor elk wat wils.

Goud- en zilversmid Lara Kassenaar van Gold&Silver Design heet de klant weer van harte welkom: ,,Ja, inderdaad en in dit deel van het winkelcentrum zitten inderdaad mooie speciaalzaken. Met mijn collega Eelco Blanksma vervaardig ik unieke handgemaakte sieraden. Bijvoorbeeld op maat gemaakte (trouw)ringen, armbanden, colliers, broches en gedenksieraden. Niets is zo persoonlijk als een sieraad.” Bij Feeën en Feeksen wordt onder andere kleding voor speciale maten gemaakt. Antien: „Ik kan echt maatwerk bieden en heb klanten uit Vlissingen, Den Haag en Urk.”

Feest in de Beekstraat

Op 14 december het feest in de Beekstraat, Brinklaan en Marktstraat. Dan wordt de heropening van dit winkelgebied gevierd: „We hebben gezellige kraampjes, delen goody-bags uit. Er zijn steltlopers en het wordt muzikaal omlijst door DJ Ronan. Dus veel gezelligheid. We nodigen iedereen uit hiernaar toe te komen, het feestje met ons te vieren en dit winkelgebied misschien wel te herontdekken. Wij zijn er klaar voor”, vertelt Mariëlle enthousiast.

Kerstsfeer in de stad

De ondernemers zijn blij met hun unieke Beekstraat en zijn er zeer trots op. Naast het feit dat er een gezellig openings event in de Beekstraat is op zaterdag 14 december, staat dat hele weekend in het teken van de kerstsfeer.

“Laten we onze kerstinkopen doen bij de lokale ondernemers.

Centrummanager Hella Soethof roept Apeldoorners dan ook uit om dat te beleven: „De binnenstad wordt ondergedompeld in een gezellige kerstsfeer in het weekend van 14, 15 en 16 december. De ondernemers maken er echt wat van. Ik wil de Apeldoorner oproepen te komen en hun inkopen bij onze lokale ondernemers te doen. Hoe mooi is het om elkaar dat te gunnen, dan werkt het naar 2 kanten. Dat is goed voor iedereen. Past dát nu niet precies bij de decembermaand?”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!